Veelgestelde vragen

Een auto leasen brengt natuurlijk vragen te weeg. Leasenext helpt je graag verder en heeft hieronder de meest voorkomende vragen al vast samengesteld.

Er is eigenlijk maar een voorwaarde voor het aanvragen van een financial lease, en dat is jouw KVK-nummer. Daarnaast is er natuurlijk ook een auto nodig maar deze voorwaarde is heel ruim.

Dit is zeker mogelijk! Het voordeel bij de service van leasenext is dat wij financial lease bieden voor vrijwel elke auto die jij kan vinden. Zo kunnen wij de ondernemer het beste aanbod geven en dus de meeste toepasbare stap bieden voor jouw onderneming.

Financial lease is helaas alleen nog mogelijk voor ondernemers. Echter, dit wordt je al na het inschrijven bij de KVK voor €50. Hierna ben je starter en is het ook al mogelijk om jouw auto te leasen.

Zeker! Wanneer je net startende bent, is het juist voordelig om te beginnen aan financial lease. Zo kan je veel kosten besparen en houd je veel over voor andere investeringen in de onderneming. Bij leasenext zijn er geen jaarcijfers nodig en offreren wij jou het beste aanbod.

Zeker, een tweedehands auto of occasion leasen kan! Vrijwel elke auto is mogelijk. Leasenext least auto’s vanaf 10 jaar.

Om een volledige financial lease contract af te sluiten, hebben wij 3 gegevens nodig.
- KVK-nummer
- Contactgegevens
- Kenteken van de gewenste auto.
Hierna kan bij akkoord het contract worden geregeld. Daarna is het mogelijk om binnen, onder voorbehoud, een dag te rijden.

In financial leasebedrag zit het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering niet inbegrepen. Bij financial lease heb je de vrijheid om volledig je eigen verzekering af te sluiten. Zo kan je zelf de voordeligste optie bekijken. Ook hierin helpen wij je graag verder en kun je ons gerust een bericht sturen!

Vanaf het moment van ondertekenen ben jij eigenaar van de auto. Zo kan de auto ook op de balans komen voor jouw onderneming. Ook kun je de auto volledig eigen maken en na de looptijd verkopen.

Leasenext streeft er naar om de klant zo snel mogelijk te helpen. Wanneer alles akkoord is en de auto definitief, is het mogelijk om de auto binnen 24 uur te rijden!

Bij financial lease zijn er vele voordelen maar ook een paar nadelen. Wij hebben ze hier zo overzichtelijk mogelijk onder elkaar gezet.

Een marge auto is een auto die eerst van een particulier is geweest. Hierover is de btw afgedragen. Bij een marge auto kan er dus geen btw worden teruggevorderd of worden aanbetaald. Elke nieuwe auto is een btw-auto.

De btw is een indirecte belasting die de overheid heft op de verkoop van producten of diensten. Bij auto’s wordt dit gedaan van de aanschafwaarde. Leasenext helpt je graag met de berekening van!

De btw moet bij bij aanschaf voldaan worden. Deze kan niet worden meegefinancierd. Wanneer je deze wel wilt meefinancieren, is het een tip vanuit Leasenext om te kiezen voor een marge auto. Hierbij kan je geen btw terugvorderen en wordt deze dus meegefinancierd.

De btw van de auto kun je een maand na elk kwartaal terugvorderen. Dit zijn de maanden, januari, april, juli en oktober. De terugvordering wordt gewoonlijk gedaan via de site van de belastingdienst.

BPM betekent letterlijk Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Het is een indirecte belasting die moet worden betaald wanneer een personenauto of bestelauto in Nederland geregistreerd wordt. Deze kan berekend worden op de site van VWE. Over de BPM wordt geen btw betaald.

Een slottermijn is het bedrag wat open staat aan het einde van het leasetermijn. Het slottermijn is niet verplicht maar met een hoger slottermijn is het maandelijkse leasebedrag vaak lager. Over dit bedrag betaal je geen aflossing. Een tip vanuit leasenext: zet het slottermijn ongeveer gelijk aan de restwaarde van de auto. Zo kan je de auto verkopen en het slottermijn meteen afbetalen en voor een nieuwe financial lease kijken!

Bij leasenext is het ook mogelijk om een financial lease af te sluiten zonder aanbetaling. Wel komt het vaak voor dat de btw nog moet worden betaalt. Deze krijg je natuurlijk wel terug in de periode van de omzetbelasting. Maar stel dat je deze ook niet wil aanbetalen, is het altijd mogelijk om een marge auto te kiezen. Dit is een auto zonder btw.

Leasenext probeert je onderneming altijd naar de volgende stap te brengen en bied daarom veel mogelijkheden in hulp omtrent de aanbetaling. Voor meer vragen, neem dan contact op!

In het maandtermijn van de financial lease auto zit geen btw. Je betaalt deze al bij de aanschaf.

De maandelijkse leasebedragen staan vast na ondertekening. Echter, is het wel altijd mogelijk om eerder af te lossen. Dit gebeurd in veelvoud van de aantal maanden. Zo kun je bijvoorbeeld in een maand al 4 maanden aflossen.

Hoe langer de looptijd, hoe lagere het maandelijks leasebedrag. Leasenext biedt een maximale looptijd van 72 maanden. Ook zijn de volgende termijnen mogelijk: 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

Er zit geen maximum aan het leasebedrag van de auto. De waarde van de auto is het maximale leasebedrag.

Nadat het contract is afgelopen, is de auto volledig afgelost. Je was al economisch eigenaar van de auto maar nou ook juridisch eigenaar. De keuze is volledig aan jou.

Stel dat je na een jaar een andere onderneming bent begonnen of stel dat je een nieuwe auto wilt, dan is dit zeker mogelijk. De financial lease auto is namelijk volledig van jou. Het enige wat wij samen met jou gaan bekijken, is de restwaarde van de auto en het contract. Vanuit daar is het mogelijk om deze financial lease af te ronden en een nieuwe financial lease auto aan te schaffen.

Bij de meeste leasemaatschappijen is er dan geen financial lease mogelijk. Leasenext wil je graag de volgende stap geven in de onderneming en luistert graag naar de klant. Wij denken in oplossingen. Bij een BKR is er daardoor het een en ander mogelijk en helpen wij jou graag!

Stel dat de zaken over 2 jaar toch wat slechter gaan, wat dan? Bij financial lease ben je pas volledig juridisch eigenaar na het afbetalen van alle leasebedragen en het slottermijn. Hierdoor zal de bank de auto terugvorderen wanneer je stopt. De auto is namelijk onderpand van de bank. Je kunt wel de auto proberen te verkopen en met dit geld dan de openstaande termijnen terug betalen.

Bij de tenaamstelling vanuit de dealer kan je zeker de auto privé op naam zetten. Het voordeel is dat je dan geen bijtelling betaald. Het nadeel is daarbij weer dat er geen btw-terugvordering mogelijk is en je profiteert niet van de verschillende aftrekposten.

Heb je een andere vraag?

Contact

Staat jouw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om deze te vragen en neem contact met ons op! Dit kan via ons telefoonnummer, Whatsapp of e-mail. Wij nemen graag de tijd voor je en helpen je graag verder.