Leasevormen

Kopen of leasen?

Het verschil is heel simpel. Bij kopen beschik je meteen over jouw gewenste voertuig, alleen betaal je deze in een keer. Bij leasen beschik je ook meteen over jouw gewenste voertuig. Deze betaal je dan terug in maandtermijnen. Dat is het verschil in aanschaf, de betaling. Je hebt bij kopen geen maandelijkse lasten meer voor de auto. Echter, is het kopen van een auto wel een forse investering.

De financial lease brengt in totaal vele voordelen met zich mee. Deze kan je bekijken op de volgende pagina.


Financial lease voor starters

Wanneer je net begonnen bent met jouw onderneming, is financial lease ook mogelijk! Er zijn verder geen jaarcijfers nodig. Deze kan je ook niet aangeven natuurlijk. Bij leasenext streven wij er naar om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn en zo snel mogelijk de ondernemers te helpen.

Het scheelt dus tijd wanneer er geen jaarcijfers nodig zijn. Wij helpen je graag verder!


Financial lease voor ZZP'ers & ondernemers

Financial lease is ook ideaal voor ZZP’ers. Je bepaalt hierin natuurlijk helemaal zelf hoe je het vormgeeft. Een investering in een goed rijdende auto is vaak noodzakelijk. Een auto leasen als zzp brengt dus geen verschil. Zolang je maar een KVK hebt.

Blik terug op de voor- en nadelen om als starter, ondernemer of zzp’er aan de gang te gaan met financial lease. Leasenext helpt je graag verder met de next step voor jouw onderneming!


Occasion leasen

Financial lease is ook mogelijk bij tweedehands auto. Elke auto vanaf 10 jaar oud is bij ons in te voeren als financial lease auto. Bij occasion is de bijtelling lager en ook vaak het leasebedrag per maand. Dit is dus een voordeel voor uw onderneming! Wij helpen je hier graag mee verder en zoeken naar de beste oplossing voor uw onderneming.


Elektrisch leasen

Elektrisch leasen is erg voordelig. Het percentage van de bijtelling is hierbij minder en vaak hoef je geen bpm en wegenbelasting af te dragen. Ook onze dealers en ons aanbod bieden veel elektrische auto’s aan in financial lease. Aarzel niet om hiervoor contact op te nemen met een van onze lease adviseurs.


Verschillende leasevormen

Financial lease is een zakelijke leasevorm voor jouw onderneming. Jouw voertuig wordt door de bank gefinancierd waarbij je meteen eigenaar bent hiervan. Je betaalt deze financiering in maandtermijnen af. Zo hou je veel ruimte over voor de onderneming en andere grote investeringen.

Operational lease is een zakelijke leasevorm waarbij de auto huurt als het ware. Onderhoud, wegenbelasting en verzekering zit hierbij inbegrepen. Hierbij heb je een maximaal aantal kilometers per jaar en betaal je een maandelijks leasebedrag.

Private lease is eigenlijk operational lease in privé vorm. Dus alleen voor particulieren. Hier zal de auto ook niet van jou zijn maar je betaalt wel alleen de brandstof van de auto.


Verschil operational lease en financial lease

Het grootste verschil tussen operational lease en financial lease is dat je bij financial lease wel meteen eigenaar bent van de auto. Je kan de vorige auto inruilen en je kan gebruik maken als aftrekposten als ondernemer. Ook zit er bij operational lease een vast aantal kilometers aan verbonden op jaarbasis.