Wat is Financial Lease?

Wil je een nieuwe auto voor je onderneming zonder je kapitaal in één keer uit te geven? Financial lease is een zakelijke leasevorm voor jouw onderneming. Jouw voertuig wordt door de bank gefinancierd waarbij je meteen eigenaar bent hiervan. Je betaalt deze financiering in maandtermijnen af. Zo houd je veel ruimte over voor de onderneming en andere grote investeringen.


Waarom zou je een auto financial leasen?

Financial lease is voordelig voor elke ondernemer. Je houdt veel ruimte over voor de onderneming. De aanschaf wordt door de fiscus gezien als een investering in de onderneming. Dus je profiteert direct van verschillende fiscale voordelen. Dit geldt alleen bij deze leasevorm, financial lease.
 Direct eigenaar
 Flexibiliteit
 Fiscale voordelen


Hoe werkt financial lease?

Leasenext zorgt samen met jou voor de gewenste financiering voor de personen- of bedrijfswagen. De bank financiert de aanschafwaarde van de auto, exclusief btw. Jij betaalt uiteindelijk deze af in een lease vorm aan de bank. Hierdoor ben je economisch eigenaar van het voertuig, terwijl de bank de juridische eigenaar blijft.


Economisch eigenaar

Zoals eerder vernoemd, wordt de aanschaf gezien als een investering. De auto staat dus op de balans van de onderneming en wordt gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor gelden de vele fiscale voordelen, zoals afschrijvingen, aftrekposten, de investeringsaftrek, renteaftrek, maar ook de btw terugvordering.


Juridisch eigenaar

De bank blijft echter wel juridisch eigenaar van de auto totdat deze volledig is afgelost. Zo stelt de bank het scenario veilig wanneer bijvoorbeeld uw onderneming failliet gaat. De auto wordt dan als onderpand gezien.


Financial lease bij Leasenext

Het proces van financial lease is eenvoudig en transparant, waardoor het een populaire keuze is voor veel ondernemers:
  1. Keuze van het voertuig: je kiest het voertuig dat je wilt leasen, of dat nu een auto, busje of zelfs een vrachtwagen is – zolang het maar past bij wat je voor je bedrijf nodig hebt.
  2. Aanvraag en goedkeuring: je vult bij Leasenext een aanvraagformulier in. Wij bekijken je aanvraag en als alles goed is, zetten we de lease voor je in gang.
  3. Contract en betaling: zodra we je aanvraag goedkeuren, maken we een leasecontract klaar waarin alles duidelijk staat: hoe lang je het voertuig gaat leasen, wat je elke maand betaalt, en of er een slottermijn is. Na het ondertekenen van dit contract en eventueel een aanbetaling, kun je meteen in je nieuwe voertuig stappen en wegrijden.
  4. Einde van de lease: aan het einde van de leaseperiode heb je de optie om het voertuig te kopen voor de restwaarde, of je kunt de lease vernieuwen met een nieuw voertuig.

De voordelen van financial lease

Financial lease biedt verschillende voordelen voor jouw onderneming, hieronder staan alle voordelen op een rijtje:

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een aanbetaling te doen om de maandlasten te verlagen, of een slottermijn in te stellen om de maandelijkse kosten verder te verminderen.

Is financial lease iets voor jou?

Als je een ondernemer bent die op zoek is naar een manier om een zakelijk voertuig aan te schaffen zonder je kapitaal in één keer uit te geven, dan is financial lease de perfecte oplossing voor jou.

Neem contact op met Leasenext voor een vrijblijvende offerte en laat ons je helpen om de beste leaseoptie voor jouw bedrijf te vinden.

Neem contact op;