Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm voor jouw onderneming. Jouw voertuig wordt door de bank gefinancierd waarbij je meteen eigenaar bent hiervan. Je betaalt deze financiering in maandtermijnen af. Zo houd je veel ruimte over voor de onderneming en andere grote investeringen.


Waarom zou je een auto financial leasen?

Financial lease is voordelig voor elke ondernemer. Je houdt veel ruimte over voor de onderneming. De aanschaf wordt door de fiscus gezien als een investering in de onderneming. Dus je profiteert direct van verschillende fiscale voordelen. Dit geldt alleen bij deze leasevorm, financial lease.


Is financial lease handig voor mijn onderneming?

Een groot voordeel van financial lease is het fiscale voordeel. Wij als ondernemers willen het liefst een zo goed mogelijke start maken. Door met financial lease de auto een kleinere investering te maken op de balans, houd je veel over voor de rest van de onderneming. Maar natuurlijk schept financial lease ook enkele nadelen. Bekijk een compleet overzicht van de voor- en nadelen van een auto leasen hieronder.


Hoe werkt financial lease?

Leasenext zorgt samen met jou voor de gewenste financiering voor de personen- of bedrijfswagen. De bank financiert de aanschafwaarde van de auto, exclusief btw. Jij betaalt uiteindelijk deze af in een lease vorm aan de bank. Hierdoor ben jij economisch eigenaar van de bank. De bank is zelf juridisch eigenaar.


Economisch eigenaar

Zoals eerder vernoemd, wordt de aanschaf gezien als een investering. De auto staat dus op de balans van de onderneming en wordt gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor gelden de vele fiscale voordelen als afschrijvingen, aftrekposten als de investeringsaftrek, renteaftrek maar ook de btw terugvordering.


Juridisch eigenaar

De bank blijft echter wel juridisch eigenaar van de auto totdat deze volledig is afgelost. Zo stelt de bank het scenario veilig wanneer bijvoorbeeld uw onderneming failliet gaat. De auto wordt dan als onderpand gezien.