Blogs


Zero-emissie zones vanaf 2025: Wat betekent dit voor jouw onderneming?

  20 feb   Dennis

Zero-emissie zones vanaf 2025: Wat betekent dit voor jouw onderneming?

Ben je al voorbereid op de zero-emissie zones die vanaf 2025 in Nederland worden ingevoerd? Bij Leasenext begrijpen we dat dit veel vragen oproept. Laten we samen ontdekken wat dit voor jou betekent en hoe je jouw bedrijf hierop kunt voorbereiden.

Wat zijn zero-emissie zones?

In 2025 introduceren 29 Nederlandse gemeenten zero-emissie zones. Dit zijn delen van steden waar vervuilende bestelbussen en vrachtwagens niet meer welkom zijn. Het doel is om de uitstoot van fijnstof en CO2 in deze steden te verminderen. Dit betekent dat jouw bedrijfsvoertuigen vanaf 1 januari 2025 uitstootvrij moeten zijn om deze zones binnen te rijden.

Wie worden beïnvloed door deze regeling?

Deze regeling is van toepassing op jou als je stadslogistiek uitvoert met vrachtverkeer, bedrijfsbussen of bestelwagens. Particuliere voertuigen vallen buiten deze regeling.

Locaties van de zero-emissie zones

Deze zones worden voornamelijk ingevoerd in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook in kleinere steden zoals Gouda, Dordrecht en Leiden. De exacte data en locaties van invoering verschillen per stad.

Overgangsregelingen

Om de overstap voor jou als ondernemer gemakkelijker te maken, zijn er overgangsregelingen. Deze regelingen bieden tijdelijke toegang tot de zones voor bepaalde emissieklassen en bieden uitzonderingen voor specifieke voertuigen, zoals oldtimers en rolstoeltoegankelijke voertuigen.

Milieuzone versus zero-emissiezone

Het verschil tussen een milieuzone en een zero-emissiezone is belangrijk om te begrijpen. Milieuzones richten zich op het weren van oude diesels, terwijl zero-emissiezones zich specifiek richten op emissievrij vracht- en bedrijfsverkeer.

Wat betekent dit voor jou?

Als zelfstandige ondernemer moet je rekening houden met deze veranderingen. Het is tijd om na te denken over de toekomst van je bedrijfswagens. Overweeg de overstap naar elektrische voertuigen, niet alleen voor toegang tot deze zones, maar ook voor lagere brandstofkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Gelukkig zijn er diverse subsidieregelingen beschikbaar voor de aanschaf van emissieloze vracht- en bestelauto’s, evenals laadpalen. Deze bieden financiële ondersteuning bij het overschakelen naar duurzame mobiliteitsoplossingen.

Persoonlijk advies van Leasenext

Wij begrijpen dat de overstap naar een elektrische bedrijfsauto een grote stap is. Voor persoonlijk, vrijblijvend advies zijn onze lease adviseurs altijd bereikbaar.

Neem een kijkje op onze website voor ons uitgebreide aanbod aan elektrische bedrijfswagens. Met deze informatie en onze ondersteuning kun je een weloverwogen beslissing nemen over jouw bedrijfsvoertuigen en klaar zijn voor de toekomstige zero-emissie zones. 

Samen werken we aan een duurzamere mobiliteit voor jouw onderneming!

Lees meer
In 2025 verdwijnt de bpm-vrijstelling voor bestelauto's

  19 feb   Dennis

In 2025 verdwijnt de bpm-vrijstelling voor bestelauto's

Sta je op het punt een bestelauto aan te schaffen? Dan is het essentieel om te weten dat er in 2025 iets belangrijks verandert: de bpm-vrijstelling voor bestelauto’s verdwijnt. 

Wat is Bpm eigenlijk?

'Bpm' staat voor 'Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen'. Elke auto die in Nederland geregistreerd wordt, is onderhevig aan bpm. Echter, bestelauto’s waren hier tot nu toe van vrijgesteld. Deze uitzondering verdwijnt echter vanaf 2025, waardoor je als ondernemer dezelfde bpm betaalt als voor personenauto's.

Verandering per 1 januari 2025

Vanaf 2025 verandert de belasting op bestelauto’s. Tijdens Prinsjesdag 2022 werd aangekondigd dat ondernemers vanaf 1 januari 2025 Bpm moeten betalen bij de aankoop van een nieuwe bestelauto. De hoogte van deze belasting hangt af van de CO2-uitstoot. Echter, volledig elektrische bestelauto’s blijven vrijgesteld.

Je hebt tot en met 31 december 2024 nog de kans om te profiteren van de huidige Bpm-vrijstelling. Voldoe je aan de voorwaarden van de ondernemersregeling? Dan is het slim om hier gebruik van te maken.

Overstappen op een elektrische bestelauto

Met de strengere regelgeving rond milieu- en zero-emissiezones in steden, wordt de overstap naar elektrische bestelauto’s steeds interessanter. Dieselbestelauto's zullen binnenkort steeds minder welkom zijn in de stad, terwijl elektrische auto's toegang blijven houden. Bovendien betaal je tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting voor elektrische (bestel)auto’s. Het aanbod van elektrische bestelauto’s in Nederland neemt ook toe, wat meer keuze biedt. Neem gerust een kijkje in ons aanbod van elektrische bestelauto’s.

Bij Leasenext begrijpen we dat deze veranderingen veel vragen kunnen oproepen. We staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de bestelauto die het beste bij jouw onderneming past. Ontdek ons uitgebreide aanbod aan elektrische bestelauto’s en maak de keuze die niet alleen goed is voor jouw bedrijf, maar ook voor het milieu.

Lees meer
Ontdek de 6 beste rittenregistratie apps voor zakelijke ritten van 2024

  12 feb   Dennis

Ontdek de 6 beste rittenregistratie apps voor zakelijke ritten van 2024

Wij weten dat je tijd kostbaar is en dat je elke kilometer telt. Met de snelle vooruitgang in technologie, zijn rittenregistratie apps een onmisbaar hulpmiddel geworden. Veel nieuwere voertuigen hebben vaak al een registratiemogelijkheid zelf ingebouwd, maar oudere voertuigen nog niet. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 7 beste rittenregistratie apps van 2024. Deze apps zijn niet alleen handig, maar zullen je leven zoveel makkelijker maken. Laten we samen ontdekken welke app het beste bij jouw unieke rijstijl past!

1. MileMaster Pro

MileMaster Pro staat bovenaan onze lijst vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde functies. Stel je voor: je stapt in je auto, en je ritten worden automatisch geregistreerd. Dat is Mileage Master voor je. Deze app biedt automatische rittenregistratie, waarbij elke reis nauwkeurig wordt gelogd. De app onderscheidt automatisch zakelijke en privéritten, en genereert moeiteloos gedetailleerde rapporten voor je belastingaangifte.

2. RouteLog Pro

RouteLog Pro is ideaal voor ondernemers die waarde hechten aan gedetailleerde rapportage. Deze app geeft je gedetailleerde logs van elke rit en werkt samen met veelgebruikte boekhoudsoftware, wat een groot pluspunt is voor je administratie.. Nooit meer uren kwijt aan het overzetten van data. En met de real-time tracking weet je altijd precies waar je aan toe bent. 

3. DriveTracker

DriveTracker is een favoriet voor bestuurders die op zoek zijn naar een eenvoudige, maar effectieve oplossing. Het herkent jouw vaste routes en bespaart je tijd bij het loggen. Deze app blinkt uit in het automatisch bijhouden van ritten. Het gebruiksgemak maakt DriveTracker een uitstekende keuze voor iedereen die snel en efficiënt zijn ritten wil loggen.

4. Journey Journal

Journey Journal is perfect voor de technologie-liefhebbende bestuurder. Met zijn innovatieve functies, zoals spraakherkenning en interactieve dashboards, maakt deze app rittenregistratie niet alleen efficiënt, maar ook aangenaam. De app biedt ook gepersonaliseerde inzichten die kunnen helpen bij het optimaliseren van rijroutes en brandstofverbruik.

5. AutoLogg Advanced

AutoLogg Advanced is ontworpen voor degenen die behoefte hebben aan uitgebreide functionaliteit. Deze app biedt geavanceerde trackingopties, inclusief de mogelijkheid om onderhoudsintervallen en brandstofkosten bij te houden. De uitgebreide rapportagefunctionaliteit maakt het een uitstekende keuze voor bedrijven die diepgaande analyses van hun wagenpark nodig hebben.

6. SmartMiles

SmartMiles is een geweldige keuze voor milieubewuste bestuurders. Deze app biedt niet alleen nauwkeurige rittenregistratie, maar geeft ook inzichten in CO2-uitstoot. SmartMiles helpt bestuurders bewuster te worden van hun impact op het milieu en stimuleert duurzamer rijgedrag.

7. BusinessDrive Sync

Last but not least, BusinessDrive Sync. Deze app integreert moeiteloos met verschillende bedrijfssystemen, waardoor rittenregistratie een naadloos onderdeel wordt van je dagelijkse bedrijfsvoering. Met functies zoals automatische ritclassificatie en aangepaste rapportages, is BusinessDrive Sync de ideale tool voor de drukke ondernemer.

Conclusie

We hopen dat deze lijst je helpt om de perfecte app te vinden voor jouw zakelijke autoritten. Vergeet niet, een goede rittenregistratieapp is niet alleen een hulpmiddel voor belastingaangifte, maar ook een stap naar efficiënter en kostenbesparend rijden. Probeer een van deze top 6 rittenregistratieapps uit en ervaar zelf het gemak en de efficiëntie die ze bieden. Voor meer informatie over onze lease-opties of advies over het beheren van je wagenpark, staan wij altijd voor je klaar.

Lees meer
Welke kosten zijn als ondernemer aftrekbaar bij een leasevoertuig?

  09 feb   Dennis

Welke kosten zijn als ondernemer aftrekbaar bij een leasevoertuig?

Als zelfstandige ondernemer die veel onderweg is, is een betrouwbare auto onmisbaar. Bij Leasenext begrijpen we dat de keuze tussen kopen en leasen een belangrijke is. Daarom willen we je graag informeren over de aantrekkelijke fiscale voordelen van financial lease, zeker met de belastingregels van 2024 in Nederland.

Wat is financial lease?

Eerst een korte uitleg wat financial lease ook alweer is. Met financial lease word je economisch eigenaar van het voertuig, wat betekent dat het voertuig op de balans van je onderneming staat. Dit opent de deur naar verschillende fiscale aftrekposten. Hieronder vind je de voornaamste voordelen van financial lease voor jou als ondernemer.

1. BTW-teruggave

Is je onderneming btw-plichtig? Dan heb je het recht om de btw van je leaseauto terug te vorderen. Dit kan maandelijks of per kwartaal. Een andere optie is om de btw in één keer te claimen bij je volgende belastingaangifte. Dit levert een directe besparing op.

2. Renteaftrek

Bij financial lease betaal je rente over het leasebedrag, net als bij een zakelijke lening. Het goede nieuws is dat je deze rente jaarlijks mag aftrekken van je winst. Door gebruik te maken van een amortisatieschema, kun je nauwkeurig berekenen hoeveel rente je maandelijks betaalt en dit vervolgens verrekenen bij je belastingaangifte.

3. Investeringsaftrek

Als ondernemer profiteer je van de investeringsaftrek bij aanschaf van bedrijfsmiddelen, zoals je leaseauto. Deze aftrek verlaagt je winst en dus de te betalen zakelijke belasting. De investeringsaftrek bestaat uit drie regelingen: kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, energie-investeringsaftrek en milieu-investeringsaftrek. Let op: je kunt niet tegelijkertijd profiteren van de energie- en milieu-investeringsaftrek.

4. Afschrijving

Een auto die je via financial lease verkrijgt, wordt gezien als bedrijfsmiddel, waarop je kunt afschrijven. De berekening: verdeel de kosten over de gebruiksduur van de auto en trek jaarlijks twintig procent van deze kosten fiscaal af. Dit vermindert je winst, waardoor je minder belasting betaalt.

5. Onderhoud en reparaties

Deze kosten omvatten alles wat nodig is om je leaseauto in goede staat te houden. Denk aan regulier onderhoud, reparaties, vervanging van onderdelen zoals banden, en eventuele services. Deze uitgaven zijn aftrekbaar omdat ze essentieel zijn voor de bedrijfsvoering en het behoud van je bedrijfsmiddel.

6. Verzekering en belasting

De kosten voor het verzekeren van je leaseauto zijn volledig aftrekbaar. Dit omvat zowel de aansprakelijkheidsverzekering als een eventuele aanvullende cascoverzekering. Daarnaast zijn ook de wegenbelasting en andere heffingen die je betaalt voor de auto aftrekbaar.

7. Brandstof- en parkeerkosten

De kosten voor brandstof zijn aftrekbaar, mits de auto zakelijk wordt gebruikt. Dit is een belangrijke post, vooral als je veel onderweg bent voor je bedrijf. Kosten voor parkeren tijdens zakelijke ritten zijn ook aftrekbaar. Dit omvat parkeergelden bij klantbezoeken, parkeren bij stations of luchthavens tijdens zakelijke reizen, en andere parkeerkosten die direct gerelateerd zijn aan de bedrijfsactiviteiten.

8. Tol en Vignetten

Kosten voor tolwegen, tunnels, bruggen, en vignetten die nodig zijn voor zakelijke reizen binnen en buiten Nederland zijn aftrekbaar.

9. Leasekosten

Naast de afschrijving van de auto zijn ook de daadwerkelijke leasekosten aftrekbaar. Dit zijn de periodieke betalingen die je doet voor het gebruik van de leaseauto.

Let op: Er zijn uitzonderingen

De bovenstaande fiscale voordelen zijn niet voor elke situatie van toepassing. De Belastingdienst stelt dat bepaalde kosten niet aftrekbaar zijn als je leaseauto niet wordt ingezet voor zakelijke doeleinden. Het is cruciaal dat je leaseauto daadwerkelijk voor je bedrijf wordt gebruikt om in aanmerking te komen voor deze voordelen. Een niet-zakelijk gebruik, zoals door een vriend die niet bij je bedrijf in dienst is, geeft geen recht op deze fiscale voordelen. Voor gemengd gebruik (zakelijk en privé) moet je de kosten splitsen.

Bij Leasenext helpen we je graag met het optimaal benutten van de financiële voordelen van financial lease. We begrijpen dat als zelfstandig ondernemer elke besparing telt, en onze lease-experts staan klaar om je door het proces te begeleiden. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe je als ondernemer het maximale uit je leasevoertuig kunt halen!

Lees meer
Hoe werkt financial lease bij een eenmanszaak?

  5 feb   Dennis

Hoe werkt financial lease bij een eenmanszaak?

Als zzp-er ben je constant op zoek naar manieren om jouw bedrijf efficiënt en kosteneffectief te laten groeien. Een slimme investering is een bedrijfsauto of truck leasen via financial lease. Of je nu producten levert, klanten bezoekt of gewoon dagelijks onderweg bent, een betrouwbare bedrijfsauto of truck is onmisbaar. Maar hoe financier je zo'n belangrijke investering? Maar wat houdt financial lease in en waarom is het zo aantrekkelijk voor jou als zelfstandige?


Wat is financial lease?

Financial lease is een financieringsvorm speciaal voor ondernemers zoals jij. Je kiest een bedrijfswagen of truck en in plaats van het volledige bedrag ineens te betalen, lease je het voertuig. Dit type lease biedt je de mogelijkheid om de kosten van een voertuig over een langere periode te spreiden, terwijl je direct economisch eigenaar bent. Dit betekent dat de auto of truck op jouw balans staat, wat fiscale voordelen biedt.


Het leaseproces

 1. Voertuigkeuze: Selecteer een bedrijfsauto of truck die voldoet aan jouw zakelijke eisen. Bij Leasenext bieden we een breed assortiment aan voertuigen.
 2. Leaseovereenkomst: Samen bepalen we de voorwaarden van de lease, zoals de looptijd en het maandelijkse leasebedrag. We bekijken uiteraard ook naar de financieringsmogelijkheden.
 3. Fiscale voordelen: Als economisch eigenaar van het voertuig kun je gebruikmaken van diverse fiscale voordelen. Dit omvat investeringsaftrek, renteaftrek en de mogelijkheid tot afschrijven. Deze voordelen kunnen de belastingdruk voor jouw onderneming aanzienlijk verlagen.

Duidelijkheid en controle over je financiën

Met financial lease heb je volledige controle en duidelijkheid over je uitgaven. Je weet precies wat je maandelijks betaalt, zonder verborgen kosten. Aan het einde van de leaseperiode heb je de optie om de auto te behouden, te verkopen, of te vervangen. Wij begrijpen dat elke ZZP'er uniek is. Daarom bieden wij flexibele leaseovereenkomsten aan die aansluiten bij jouw specifieke zakelijke en financiële situatie. 

Hoewel je economisch eigenaar bent, staan wij klaar om je te ondersteunen bij eventuele problemen of veranderingen in jouw situatie. Ons team helpt je graag met het aanpassen of herstructureren van je leaseovereenkomst.


Wat zijn de opties aan het einde van de leaseperiode?

Aan het einde van de leaseperiode heb je verschillende opties. Je kunt:

 1. De auto behouden: voldoet de auto nog volledig aan jouw behoefte? Dan heb je altijd de mogelijkheid om de auto te behouden. 
 2. De auto verkopen: zoals bekend ben je economisch eigenaar van de auto. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de auto te verkopen. Een goede keuze als je wilt profiteren van de restwaarde.
 3. Inruilen voor een nieuw model: Wil je een upgrade? Geen probleem! Met de restwaarde van de huidige auto kun je jouw model inruilen voor een nieuw model. Ideaal als je bedrijf groeit of verandert en je behoefte hebt aan een ander type voertuig.

Financial lease biedt je als ZZP'er de vrijheid en flexibiliteit die je nodig hebt om te investeren in de groei van je bedrijf. Het is een slimme financiële keuze die ook een stap vooruit betekent voor jouw onderneming.


Jouw Partner in Zakelijke Mobiliteit

Financial lease bij Leasenext is meer dan alleen een financiële overeenkomst. Het is een partnerschap waarin wij jou ondersteunen om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met onze expertise en toegewijde service ben je verzekerd van een oplossing die perfect aansluit bij jouw zakelijke ambities.

Ben je klaar om de volgende stap te zetten met jouw bedrijf? Neem dan contact op met Leasenext voor meer informatie over onze financial lease opties en hoe wij jouw zakelijke ambities kunnen ondersteunen.

Lees meer
Welke subsidies voor elektrisch materieel kun jij gebruiken in 2024 in Nederland?

  2 feb   Dennis

Welke subsidies voor elektrisch materieel kun jij gebruiken in 2024 in Nederland?

Als jij overweegt om dit jaar over te stappen op elektrische bedrijfsauto’s, trucks of ander materieel, dan is dit het ideale moment om de beschikbare subsidies in Nederland te verkennen. De overstap naar elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financieel aantrekkelijk zijn dankzij diverse subsidieregelingen. In dit artikel nemen wij je mee door de belangrijkste subsidies en fiscale voordelen waar jij in 2024 gebruik van kunt maken.

1. Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Een van de meest aantrekkelijke regelingen voor jou als ondernemer is de combinatie van MIA en Vamil. Deze regelingen bieden fiscaal voordeel op investeringen in milieuvriendelijke technieken en bedrijfsmiddelen. Als je investeert in een elektrische bedrijfsauto, kun je tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. Daarnaast biedt Vamil de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment af te schrijven. Dit kan een aanzienlijke belastingbesparing opleveren.

2. Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Specifiek voor emissieloze bedrijfsauto’s, zoals elektrische trucks, bestaat de SEBA. Deze subsidie kan oplopen tot een bepaald percentage van de aanschafprijs met een maximumbedrag per voertuig. Het is belangrijk om snel te handelen, want deze subsidie wordt verleend op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

3. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast de MIA en Vamil kun je ook profiteren van de KIA. Dit is een aftrekpost die bedoeld is voor het stimuleren van kleine investeringen in je onderneming. De KIA kan worden gecombineerd met de MIA en Vamil voor extra fiscaal voordeel.

4. Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Hoewel deze subsidie zich richt op particulieren, kan het ook relevant zijn als je een kleine ondernemer bent of een eenmanszaak hebt. SEPP biedt subsidie bij de aankoop of lease van een nieuwe elektrische personenauto. Check de actuele voorwaarden om te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

5. Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

De ISDE kan interessant zijn als je naast elektrische voertuigen ook investeert in andere duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Deze subsidie is gericht op zowel zakelijke gebruikers als particulieren.

6. Lokale en regionale subsidies

Verschillende Nederlandse gemeenten en provincies bieden aanvullende subsidies voor de aanschaf van elektrisch materieel. Deze subsidies variëren per regio en zijn vaak gericht op het stimuleren van duurzaam ondernemen. Het loont dus om ook bij jouw lokale overheid te informeren naar de mogelijkheden.

Praktische tips:

 • Blijf op de hoogte van de actuele voorwaarden en deadlines, aangezien subsidies vaak jaarlijks worden bijgesteld.
 • Combineer verschillende subsidies en fiscale voordelen waar mogelijk.
 • Overweeg het leasen van elektrisch materieel via financial lease om optimaal gebruik te maken van deze subsidiemogelijkheden.

Het leasen van elektrische bedrijfsauto’s of trucks biedt jou als ondernemer niet alleen de voordelen van elektrisch rijden, maar stelt je ook in staat om optimaal gebruik te maken van de diverse subsidies en fiscale voordelen. Door te kiezen voor elektrisch materieel investeer je in de toekomst van je onderneming en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Bij Leasenext helpen we je graag met het vinden van de beste leaseoplossing die aansluit bij jouw duurzame ambities en financiële mogelijkheden. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe jij in 2024 optimaal kunt profiteren van de beschikbare subsidies voor elektrisch materieel.


Lees meer
Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van financial lease?

  29 jan   Dennis

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van financial lease?

Als ondernemer weet je dat efficiëntie en betrouwbaarheid sleutelwoorden zijn in het bedrijfsleven. Een bedrijfsauto, truck of equipment is vaak essentieel voor je bedrijfsvoering. Maar hoe zorg je ervoor dat deze noodzakelijke investeringen jouw financiële flexibiliteit niet in de weg staan? Financial lease kan de oplossing zijn. In dit artikel nemen wij je mee door de voorwaarden van het aanvragen van een financial lease, zodat jij kunt bepalen of dit de juiste keuze is voor jouw onderneming.

Wat is financial lease?

Voordat we duiken in de voorwaarden, laten we even kort uitleggen wat financial lease inhoudt. Bij financial lease koop je als ondernemer een voertuig of equipment, maar de financiering wordt geregeld door Leasenext. Je betaalt het bedrag terug in maandelijkse termijnen, terwijl je direct economisch eigenaar wordt van het goed. Dit biedt fiscale voordelen zoals afschrijving en renteaftrek.

Voorwaarde 1: inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Om in aanmerking te komen voor financial lease, is het essentieel dat jouw onderneming ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Deze inschrijving toont aan dat je een legitieme onderneming drijft, een basisvoorwaarde voor het starten van het leaseproces. Financial lease is beschikbaar voor alle soorten ondernemingen - van eenmanszaken tot grote corporaties.

Voorwaarde 2: financiële gezondheid

Jouw financiële gezondheid als onderneming speelt een belangrijke rol. Wij evalueren je financiële status om zeker te zijn van je capaciteit om de maandelijkse leasebetalingen te voldoen. Dit kan inhouden dat we recente jaarcijfers of bankafschriften vragen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw financiële situatie. Dit is overigens niet altijd van toepassing en zeker niet altijd nodig, zoals bij auto's onder de € 15.000. 

Voorwaarde 3: bepalen van het leasebedrag

Het bedrag dat je wilt leasen is een belangrijke factor. Bij Leasenext kun je diverse bedrijfsauto's, trucks en equipment leasen, maar het totale leasebedrag moet in verhouding staan tot de grootte en financiële draagkracht van jouw onderneming. Dit betekent dat wij samen met jou kijken naar wat financieel haalbaar en verantwoord is.

Voorwaarde 4: duur van de leaseovereenkomst

De looptijd van je leaseovereenkomst is een ander belangrijk aspect. Bij Leasenext bieden we flexibele looptijden aan, aangepast aan jouw behoeften en financiële mogelijkheden. Een kortere looptijd betekent hogere maandelijkse betalingen, maar sneller eigendom. Een langere looptijd verlaagt de maandlasten, maar verlengt de periode tot volledig eigendom. We kijken samen wat jouw wensen zijn om de duur van het contract af te stemmen.

Voorwaarde 5: aanvullende voorwaarden

Soms zijn er aanvullende voorwaarden waaraan voldaan moet worden, zoals verzekeringseisen of beperkingen in het gebruik van het voertuig. Wij zorgen ervoor dat alle voorwaarden duidelijk zijn voordat je een overeenkomst aangaat, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Deze zijn meestal voor jouw rekening bij financial lease. Zorg dus dat je hierover duidelijkheid hebt en dit in je budget opneemt.

Conclusie

Bij Leasenext begrijpen we dat het leasen van een bedrijfsauto, truck of equipment een belangrijke stap is voor jouw onderneming. Daarom staan wij klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces. Met duidelijke voorwaarden en een transparante aanpak zorgen we ervoor dat jij de beste leaseoptie kiest die past bij jouw zakelijke behoeften en mogelijkheden.

Lees meer
Ik ben een startende ondernemer, is voor mij financial lease ook mogelijk?

  26 jan   Dennis

Ik ben een startende ondernemer, is voor mij financial lease ook mogelijk?

Vaak is een bedrijfswagen of personenauto niet alleen een gemak, maar ook een noodzaak om je onderneming van de grond te krijgen. Maar, hoe financier je zo'n belangrijke aanschaf zonder een aanzienlijk startkapitaal? Hier komt financial lease om de hoek kijken, een optie die in 2024 nog steeds enorm voordelig is voor ondernemers zoals jij.

Krediet: geen jaarcijfers, geen probleem

Bij gevestigde bedrijven worden jaarcijfers gebruikt om de kredietwaardigheid te beoordelen. Als startende ondernemer heb je deze luxe niet. Maar geen zorgen! In 2024 kijken leasemaatschappijen, zoals Leasenext, verder dan alleen cijfers. Jouw betalingshistorie en de saldo’s op je persoonlijke rekeningen spelen een grotere rol. We richten ons meer op de mensen áchter het bedrijf, waardoor jouw ondernemersdroom niet beperkt wordt door een gebrek aan financiële geschiedenis.

Aanbetaling is niet altijd nodig

Als beginnend ondernemer zijn je middelen vaak beperkt. Een forse aanbetaling voor een leaseauto past daar meestal niet bij. Wij begrijpen dit en bieden in 2024 opties aan zonder aanbetaling. Vooral bij minder kostbare auto’s, met een investeringswaarde onder de €15.000, is een aanbetaling vaak niet nodig. Bij duurdere modellen vragen we soms een kleine aanbetaling, maar we blijven flexibel om jouw ondernemersreis te ondersteunen.

Kies een voordelige leaseauto

In de beginjaren van je onderneming is het moeilijk te voorspellen hoe zaken zich zullen ontwikkelen. Een voordelige leaseauto is daarom een slimme keuze. Wij  adviseren je om te starten met een flexibel leasecontract, zodat je na een paar jaar eenvoudig kunt overstappen op een luxer model, mocht je dat willen. Dit vermindert je financiële risico en geeft je de vrijheid om je wagenpark aan te passen aan de groei van je bedrijf.

Leasen als startende ondernemer is gewoon mogelijk!

Leasen als startende ondernemer in 2024 is zeker mogelijk, mits je rekening houdt met bepaalde voorwaarden. Bij Leasenext bieden we je de flexibiliteit en ondersteuning die je nodig hebt om je bedrijf succesvol van de grond te krijgen. 

Bekijk ons aanbod van leaseauto's en ontdek hoe we jouw zakelijke reis kunnen faciliteren.

Lees meer
Bouw- en grondverzetmachines leasen: een slimme investering?

  20 jan   Dennis

Bouw- en grondverzetmachines leasen: een slimme investering?

Als ondernemer in de bouwsector weet je hoe essentieel bouw- en grondverzetmachines zijn. Ze zijn de ruggengraat van je projecten, maar de kosten kunnen astronomisch zijn. Bij Leasenext begrijpen we dit dilemma en bieden wij de perfecte oplossing: financial lease voor jouw essentiële equipment. Hiermee worden deze machines niet alleen toegankelijker maar ook een slimme investering voor jouw bedrijf.

Wat is Financial Lease?

Financial lease is in wezen een financieringsvorm waarbij jij als ondernemer de economische eigenaar wordt van de apparatuur. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Fiscale aftrekposten: Mogelijkheid tot het benutten van fiscale voordelen.
 • BTW terugvorderen: Optie om de BTW van het lease object terug te vragen.
 • Betalingen in termijnen: Je betaalt het bedrag in maandelijkse termijnen, wat helpt bij het behouden van jouw bedrijfskapitaal.

Diversiteit in Machinekeuze

Bij financial lease kun je kiezen uit een breed scala aan machines. De meest gebruikelijke types zijn:

 • Bulldozers
 • Graafmachines
 • Betonmixers
 • Kippers
 • Verreikers
 • Hoogwerkers
 • Hijskranen
 • Walsen

Nieuw vs. Gebruikt

Het overwegen van gebruikte machines bij leasing opent de deur naar verschillende voordelen. Ten eerste kan het financieel aantrekkelijker zijn, aangezien de leasekosten doorgaans lager zijn dan bij nieuwe machines. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het minimaliseren van de kosten, vooral voor startende ondernemers of bedrijven met beperkte financiële middelen.

Een ander belangrijk voordeel is de flexibiliteit die gebruikte machines bieden. Je hebt vaak meer keuzemogelijkheden wat betreft looptijden en maandelijkse betalingen. Dit betekent dat je de leaseovereenkomst kunt afstemmen op jouw specifieke behoeften en budget, waardoor je meer controle hebt over je financiën.

Bovendien zijn gebruikte machines een uitstekende optie voor bedrijven die slechts tijdelijk specifieke apparatuur nodig hebben. In plaats van te investeren in nieuwe machines die mogelijk langer meegaan dan nodig is, kun je gebruikte machines leasen voor de duur van je project, wat zorgt voor efficiënt resourcebeheer.

Past leasing in jouw bedrijfsplan?

Financial lease kan een onderdeel zijn van je strategische planning. Het stelt je in staat om te investeren in noodzakelijke apparatuur zonder je liquiditeit aan te tasten. Dit kan vooral belangrijk zijn in tijden van groei of wanneer je bedrijf flexibel moet blijven in een veranderende markt.

Een lease adviseur kan je helpen bij het navigeren door de verschillende opties en voorwaarden. Het is belangrijk om iemand te hebben die de markt begrijpt en jouw specifieke bedrijfsbehoeften kan koppelen aan de juiste leaseovereenkomst.

Conclusie

Het leasen van bouw- en grondverzetmachines kan een slimme zet zijn voor jouw bedrijf. Het biedt de flexibiliteit en financiële beheersbaarheid die nodig is in de dynamische bouwsector. Door de juiste keuze te maken tussen nieuwe of gebruikte machines en door de leaseovereenkomst af te stemmen op jouw bedrijfsdoelen, kun je de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf aanzienlijk verhogen. 

Zoals bij elke financiële beslissing, is het raadzaam om advies in te winnen bij een financieel adviseur of lease expert om ervoor te zorgen dat de leaseovereenkomst past bij jouw langetermijnstrategie en financiële planning.

Lees meer
Nieuwe truck of occasion leasen?

  19 jan   Dennis

Nieuwe truck of occasion leasen?

Als je overweegt een truck, sta je voor een belangrijke keuze: ga je voor nieuw of is tweedehands een betere optie? Deze beslissing hangt af van verschillende factoren die specifiek zijn voor jouw onderneming. Hierbij een informatieve kijk op beide opties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Tweedehands leasen?

Een tweedehands truck leasen kan een aantrekkelijke optie zijn, vooral vanuit financieel oogpunt. De grootste afschrijving heeft al plaatsgevonden, wat betekent dat de leasekosten lager zijn. Dit kan een uitkomst zijn als je werkkapitaal wilt vrijhouden voor andere bedrijfsinvesteringen. Bovendien zijn tweedehands trucks vaak direct beschikbaar, wat handig is als je snel een voertuig nodig hebt.

Een aandachtspunt bij tweedehands leasen is dat je rekening moet houden met potentieel hogere onderhoudskosten. Het is daarom belangrijk om de staat en het onderhoudsverleden van de truck goed te controleren voordat je een leasecontract afsluit.

Nieuwe trucks leasen? 

Het leasen van een nieuwe truck biedt andere voordelen. Nieuwe modellen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, wat kan resulteren in betere brandstofefficiëntie en lagere emissies. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook besparingen opleveren qua brandstofkosten.

Daarnaast zijn nieuwe trucks vaak betrouwbaarder en hebben ze minder onderhoud nodig in de eerste jaren. Ook bieden ze de nieuwste veiligheidsfeatures, wat een belangrijke overweging kan zijn als je team veel op de weg zit. Het nadeel is dat nieuwe trucks duurder kunnen zijn in lease en een hogere afschrijving kennen. Misschien wel het belangrijkste nadeel is de lange levertijd die momenteel op nieuwe voertuigen van belang is.

De beste keuze?

Jouw huidige en toekomstige bedrijfssituatie in kaart brengen is essentieel om de juiste keuze te maken, tussen nieuw en tweedehands leasen:

 • Budget: Hoeveel wil en kun je uitgeven aan een lease voertuig?
 • Gebruik: Hoe intensief en voor welke doeleinden ga je de truck gebruiken?
 • Imago: Welke rol speelt het voertuig in de uitstraling van je bedrijf?
 • Toekomstplannen: Hoe lang heb je de truck nodig en wat zijn je plannen op de lange termijn?

Door al deze factoren in overweging te nemen, kun je een beslissing nemen die het beste aansluit bij de behoeften van je bedrijf.

Het leasen van een truck is een belangrijk onderdeel van veel bedrijven. Het belangrijkste is dat je een keuze maakt die de groei en efficiëntie van je bedrijf ondersteunt. Doe altijd grondig onderzoek en aarzel niet om advies te vragen aan lease-experts om de optie te vinden die het beste bij jouw specifieke situatie past.

Lees meer
Wat is voordeliger: een voertuig zakelijk kopen of leasen?

  16 jan   Dennis

Wat is voordeliger: een voertuig zakelijk kopen of leasen?

Als ondernemer of zzp'er heb je de keuze om een voertuig zakelijk te kopen of te leasen. Beide opties hebben voor- en nadelen. In dit blogartikel bespreken we de belangrijkste verschillen tussen kopen en leasen, zodat jij de beste beslissing voor jouw bedrijf kunt nemen.

Zakelijk Kopen - Volledige Controle en Eigendom

Als je een voertuig zakelijk koopt, ben je de eigenaar van het voertuig. Je bent dus vrij om te doen wat je wilt met het voertuig, zoals het verkopen, inruilen of houden. Je kunt het voertuig aanpassen naar jouw specifieke wensen en behoeften. Daarnaast is er geen zorg over kilometerbeperkingen of aanpassingsbeperkingen. Je hebt ook de volledige controle over het onderhoud en de reparaties.

De belangrijkste voordelen van zakelijk kopen zijn:

 • Vrijheid: Je hebt de volledige controle over het voertuig.
 • Eigendom: Je bent de eigenaar van het voertuig en kunt het dus verkopen of inruilen.
 • Opties: Je hebt de mogelijkheid om het voertuig naar wens aan te passen.

De belangrijkste nadelen van zakelijk kopen zijn:

 • Investering: Je moet een grote investering doen om het voertuig te kopen.
 • Afschrijving: Het voertuig zal in waarde afnemen gedurende de looptijd.
 • Onderhoud: Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties.

Zakelijk Leasen - Flexibiliteit en Voorspelbaarheid

Als je een voertuig zakelijk least, betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het voertuig. Je bent niet de eigenaar van het voertuig, maar je hebt wel het recht om het te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Het onderhoud en de reparaties zijn voor rekening van de leasemaatschappij.

De belangrijkste voordelen van zakelijk leasen zijn:

 • Flexibiliteit: Je hebt de mogelijkheid om het contract op te zeggen als je wilt.
 • Geen investering: Je hoeft geen grote investering te doen om het voertuig te leasen.
 • Gemak: Je bent niet zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties.

De belangrijkste nadelen van zakelijk leasen zijn:

 • Bijtelling: Als je het voertuig ook privé gebruikt, moet je bijtelling betalen.
 • Looptijd: Je bent gebonden aan een contract voor een bepaalde looptijd.
 • Beperkte keuze: Je hebt minder keuzevrijheid bij het kiezen van het voertuig.

Wat past het beste bij jouw bedrijf?

De keuze tussen kopen en leasen hangt af van diverse factoren: je financiële situatie, bedrijfsbehoeften, en hoe je het voertuig wilt gebruiken. Kopen biedt volledige controle en is potentieel voordeliger op lange termijn, maar vereist een aanzienlijke initiële investering. Leasen biedt flexibiliteit, voorspelbare kosten, en vereist geen grote uitgave vooraf.

 • Budget: Als je een beperkt budget hebt, is leasen vaak voordeliger dan kopen. Je hoeft namelijk geen grote investering te doen om het voertuig te leasen.
 • Behoeften: Als je veel kilometers rijdt, is leasen vaak voordeliger dan kopen. De leasemaatschappij neemt namelijk het risico op restwaardeverlies voor zijn rekening.
 • Voorkeuren: Als je de voorkeur geeft aan flexibiliteit en gemak, is leasen vaak voordeliger dan kopen. Je bent namelijk niet zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties en je hebt de mogelijkheid om het contract op te zeggen als je wilt.

Bij Leasenext helpen we je graag verder met persoonlijk advies. Samen kijken we naar jouw situatie en vinden we de oplossing die het beste bij jou en je onderneming past. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Lees meer
Welke trends kunnen we verwachten in de autobranche in 2024?

  12 jan   Dennis

Welke trends kunnen we verwachten in de autobranche in 2024?

De autobranche is volop in beweging. Nieuwe technologieën, veranderende consumentenwensen en economische factoren zorgen voor een constante stroom van veranderingen. Laten we samen een kijkje nemen in de toekomst van de autobranche. Wat kunnen we in 2024 verwachten?

Elektrische auto's blijven groeien

De elektrische auto is de meest prominente trend in de autobranche. In 2023 zijn de wereldwijde elektrische autoverkopen met bijna 80% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Deze trend zet zich in 2024 voort. Steeds meer autofabrikanten introduceren nieuwe elektrische modellen, en de infrastructuur voor elektrische auto's wordt steeds beter.

De groei van de elektrische automarkt heeft verschillende gevolgen. Zo wordt de vraag naar lithium-ionbatterijen steeds groter, wat de prijzen van deze batterijen kan beïnvloeden. Ook neemt de concurrentie tussen autofabrikanten toe, wat kan leiden tot lagere prijzen voor elektrische auto's. 

Voor jouw bedrijf kan dit de perfecte kans zijn om te investeren in elektrische trucks of equipment via financial lease, waardoor je voorop loopt in deze groene revolutie.

Autonomous driving

Autonomous driving, ofwel zelfrijdende auto's, is nog steeds een relatief nieuwe technologie. Toch is er veel vooruitgang geboekt in de afgelopen jaren. In 2024 zullen we waarschijnlijk meer niveau 3 en 4 autonome auto's zien. Dit betekent dat de auto in bepaalde omstandigheden zelf kan rijden, maar dat de bestuurder nog steeds alert moet zijn en ingrijpen kan.

Meer voertuigen zullen geavanceerde rijhulpsystemen hebben, die het rijden veiliger en efficiënter maken. Voor jou als ondernemer betekent dit een kans om te investeren in veiligere en meer geavanceerde voertuigen voor je "vloot".

De ontwikkeling van autonome auto's heeft ook een aantal implicaties. Zo kan het leiden tot een verandering in de manier waarop we auto's bezitten en gebruiken. Autonome auto's kunnen bijvoorbeeld worden gedeeld of gebruikt als openbaar vervoer. Ook kan autonome driving leiden tot nieuwe veiligheidsrisico's, zoals hacking.

Connectiviteit en Big Data

De autobranche is steeds digitaler aan het worden. Steeds meer auto's zijn uitgerust met connectiviteitstechnologie, waardoor ze online kunnen communiceren met andere apparaten. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor autofabrikanten en -gebruikers.

Zo kunnen autofabrikanten via connectiviteitstechnologie nieuwe diensten en functies aanbieden aan hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan real-time verkeersinformatie, navigatie of entertainment. Ook kunnen autofabrikanten gebruikmaken van connectiviteitstechnologie om de veiligheid van hun auto's te verbeteren.

Voor autogebruikers betekent digitalisering meer gemak en flexibiliteit. Zo kunnen ze met hun smartphone hun auto openen, vergrendelen en op afstand bedienen. Ook kunnen ze via hun smartphone informatie over hun auto opvragen, zoals de brandstoftankstand of de onderhoudsbeurten.

In 2024 zal het gebruik van deze data in de autobranche verder toenemen, waardoor bedrijven beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over onderhoud, routes en brandstofverbruik. Het leasen van connected trucks of equipment kan jou een voorsprong geven in deze datagedreven wereld.

Tot slot

De autobranche is in een spannende fase van ontwikkeling. Nieuwe technologieën, veranderende consumentenwensen en economische factoren zorgen voor een constante stroom van veranderingen. In 2024 zullen we waarschijnlijk de volgende trends zien:

 • De groei van elektrische auto's
 • Meer autonome auto's
 • Verdere digitalisering van de autobranche
 • Flexibele lease opties

Deze trends zullen de autobranche voorgoed veranderen. Autofabrikanten, -gebruikers en andere belanghebbenden zullen zich hierop moeten voorbereiden.

Leasenext adviseert

Leasenext is gespecialiseerd in financial lease voor trucks en equipment. Wij helpen onze klanten bij het financieren van hun voertuigen. We zijn goed op de hoogte van de nieuwste trends in de autobranche en kunnen onze klanten adviseren over de beste financieringsoplossing voor hun situatie.

Wil je meer weten over de trends in de autobranche en hoe deze jouw bedrijfsvoering kunnen beïnvloeden? Neem dan contact met ons op. We helpen jou graag verder.

Lees meer
De toekomst van transport De voor- en nadelen van elektrische vrachtwagens

  8 jan   Dennis

De toekomst van transport De voor- en nadelen van elektrische vrachtwagens

Als je in de transportsector zit, heb je vast al gehoord over de opkomst van elektrische vrachtwagens. In deze blog duiken we in een actueel onderwerp: elektrische vrachtwagens. Met de opkomst van duurzame technologieën sta je misschien voor de keuze om over te stappen op elektrisch. Laten we de voor- en nadelen eens onder de loep nemen.

Voordelen van elektrische vrachtwagens:

 • Milieuvriendelijk: Het grootste voordeel van elektrische vrachtwagens is hun positieve impact op het milieu. Ze stoten geen schadelijke gassen uit, wat bijdraagt aan een schoner milieu en de vermindering van de CO2-voetafdruk. Grotere steden gaan al steeds minder diesel trucks toelaten, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om over te stappen op elektrisch rijden.
 • Lagere operationele kosten: Elektrische vrachtwagens hebben minder bewegende onderdelen dan traditionele dieseltrucks, wat leidt tot lagere onderhouds- en reparatiekosten. Bovendien zijn de kosten voor elektriciteit over het algemeen lager dan die voor diesel.
 • Geluidsreductie: Elektrische vrachtwagens zijn aanzienlijk stiller dan hun dieseltegenhangers. Dit vermindert geluidsoverlast, vooral in stedelijke gebieden. Natuurlijk biedt dit ook een verhoogt comfort voor de bestuurder.
 • Subsidies en belastingvoordelen: Veel regeringen, waaronder ook de Nederlandse regering, bieden subsidies en belastingvoordelen voor de aankoop van elektrische voertuigen, wat de initiële kosten kan verlagen.

Nadelen van elektrische vrachtwagens:

 • Hogere aanschafkosten: De initiële aanschafprijs van een elektrische vrachtwagen is vaak hoger dan die van een traditionele dieseltruck. Dit kan een aanzienlijke investering vereisen, hoewel subsidies kunnen helpen.
 • Beperkte actieradius: Elektrische vrachtwagens hebben momenteel een veel beperktere actieradius dan diesel trucks. Dit kan een uitdaging zijn voor lange afstandsritten.Dit wordt als een van de grootste nadelen beschouwd van de huidige elektrische trucks. Er zijn wel continu technische ontwikkelingen, waaronder de vergroting van de actieradius. 
 • Oplaadtijd: Het opladen van een elektrische vrachtwagen kost meer tijd dan het tanken van een dieseltruck. Dit kan impact hebben op de efficiëntie, vooral voor bedrijven met strakke schema's. Het geeft weinig ruimte in de planning, waardoor er veel tijd verloren gaat.
 • Gewicht en laadvermogen: De batterijen van elektrische vrachtwagens zijn zwaar, wat invloed kan hebben op het laadvermogen.
 • Infrastructuuruitdagingen: De beschikbaarheid van oplaadstations is nog niet op hetzelfde niveau als tankstations, wat planning en routes ingewikkelder kan maken. 

Conclusie

De overstap naar elektrische vrachtwagens biedt zowel kansen als uitdagingen. Terwijl ze een schoner, stiller en potentieel goedkoper alternatief bieden voor traditioneel transport, brengen ze ook uitdagingen met zich mee op het gebied van actieradius, oplaadtijd en initiële kosten. 

Bij Leasenext begrijpen we dat de transitie naar elektrisch een grote stap is. Wij staan klaar om je te adviseren en ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor jouw transportbehoeften. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij de overstap naar een duurzamere toekomst.

Lees meer
BKR notering en leasen, hoe werkt dat?

  4 jan   Dennis

BKR notering en leasen, hoe werkt dat?

Als ondernemer of zzp'er sta je soms voor uitdagingen, vooral als je een negatieve BKR-registratie hebt en een truck of equipment wilt leasen. Bij LeaseNext begrijpen we dat jouw situatie. Daarom kijken wij verder dan een negatieve BKR-registratie. Wij zijn er om jou te helpen jouw bedrijf succesvol te laten groeien, met de juiste leaseoplossingen die bij jou passen.

Wat houdt een BKR-registratie in?

Een BKR-registratie is een notering bij het Bureau Krediet Registratie. Het geeft een overzicht van jouw leningen en betalingsgedrag. Dit kan variëren van een leasecontract tot een hypotheek. Als je een lening aanvraagt, kunnen organisaties jouw huidige leningen en betalingsgeschiedenis inzien. Maar een BKR-registratie betekent niet automatisch een stop voor jouw leasemogelijkheden.

Wat betekent een negatieve BKR-registratie?

Een negatieve BKR-registratie wijst op een betalingsachterstand. Dit kan leiden tot aarzeling bij financiële instellingen om een lening te verstrekken. Bij LeaseNext, kijken we echter verder dan alleen deze notering. We begrijpen dat iedereen een tweede kans verdient.

Leasen zonder BKR-toetsing

Bij LeaseNext voeren we een BKR-toetsing uit, maar jouw score is niet het enige waar we naar kijken. We begrijpen dat er verschillende redenen kunnen zijn voor een negatieve BKR-registratie. Bij ons is een aanbetaling ook niet altijd noodzakelijk. Wij streven ernaar om flexibele leaseoplossingen te bieden, zelfs als je een negatieve BKR hebt.

Leasen met een negatieve BKR

Bij LeaseNext is zakelijk leasen met een negatieve BKR mogelijk. We zien je als individu en niet alleen als een nummer. We nemen de tijd om jouw huidige financiële situatie te bespreken en te vergelijken met jouw BKR-registratie. Ons doel is om te begrijpen waarom het misging en hoe we samen vooruit kunnen.

We luisteren naar jouw verhaal en beoordelen op basis van jouw huidige situatie en inzet. Als we zien dat je je financiële situatie hebt verbeterd, kunnen we besluiten om jou toch een leasecontract aan te bieden.

Bij LeaseNext denken we in mogelijkheden. Heb je je financiën nu op orde? Kun je uitleggen waarom het eerder misging? Dan kunnen we samen kijken naar opties voor financial lease. Met financial lease ben je aan het einde van je contract volledig eigenaar van de truck of het equipment. Dit biedt jou als ondernemer of zzp'er aanzienlijke voordelen.

Bij LeaseNext zetten we ons in om jou te ondersteunen. We bieden je de kans om jouw onderneming te laten groeien, ondanks een negatieve BKR-registratie. Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken. Samen vinden we een weg vooruit.

Lees meer
Fiscaal voordeel leaseauto voor MKB: deze 4 voordelen moet je kennen van financiële lease

  6 dec   Dennis

Fiscaal voordeel leaseauto voor MKB: deze 4 voordelen moet je kennen van financiële lease
Fiscaal voordeel leaseauto voor MKB: deze 4 voordelen moet je kennen van financiële lease

Als MKB-ondernemer sta je voor tal van cruciale beslissingen, en een daarvan is de keuze voor financial lease voor je bedrijfsauto's. Buiten het operationele gemak biedt financial lease aanzienlijke fiscale voordelen voor jouw onderneming. In dit blog nemen we een diepgaande duik in de fiscale aspecten van financial lease en hoe het MKB hiervan kan profiteren.


1. Afschrijving en investeringsaftrek

Een kernvoordeel van financial lease is de mogelijkheid tot afschrijving. Over het algemeen kun je de kosten van de geleasede auto over een aantal jaren afschrijven, wat leidt tot jaarlijkse fiscale voordelen. Dit, samen met de investeringsaftrek, maakt financial lease een aantrekkelijke keuze voor jou als MKB-ondernemer.


2. BTW-teruggave

Een ander belangrijk fiscaal voordeel is de BTW-aftrekbaarheid van de leasetermijnen. In veel gevallen kunnen MKB-ondernemers de betaalde BTW terugvorderen, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en het totale financiële plaatje gunstig beïnvloedt.


3. Variabele kosten eenvoudig beheersbaar

Leasecontracten kunnen flexibel worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf. Als je bedrijf groeit, kun je gemakkelijk overstappen naar een grotere bedrijfswagen, een vrachtwagen of het aantal leaseauto's aanpassen. Dit biedt niet alleen operationele flexibiliteit maar kan ook gunstig zijn vanuit fiscaal oogpunt.


4. Hoe kun je de fiscale voordelen benutten?

Om de fiscale voordelen van een leaseauto te benutten, moet je er rekening mee houden dat je de auto zakelijk gebruikt. Dit betekent dat je de auto alleen mag gebruiken voor zakelijke ritten. Privéritten zijn niet aftrekbaar.


Advies op maat van Leasenext voor het MKB

Het leasen van een auto voor je bedrijf kan een goede manier zijn om belasting te besparen. Door de fiscale voordelen goed te benutten, kun je veel geld overhouden.

Wil je meer weten over de fiscale voordelen van financial lease voor het MKB?

Neem dan contact op met Leasenext. Onze deskundige adviseurs staan klaar om jou te helpen bij het kiezen van de juiste leaseopties die passen bij jouw bedrijfsdoelen en fiscale situatie.
Bel: 085 303 10 47
Lees meer
Hoe maak jij je vrachtwagen winterklaar?

  17 nov   Dennis

Hoe maak jij je vrachtwagen winterklaar?

Met de winter voor de deur is het cruciaal om jouw vrachtwagen optimaal voor te bereiden. Vorige winter was misschien mild, maar je kunt nooit te voorzichtig zijn met het onvoorspelbare weer. Daarom delen we onze beste tips om jou veilig en probleemloos door de winterse maanden te loodsen. Of je nu door Nederland rijdt of internationale routes aflegt, deze informatie is onmisbaar!


1. Winterbanden: een noodzaak of niet?

Laten we beginnen met de meest gestelde vraag: zijn winterbanden nodig? Absoluut, vooral als je in gebieden rijdt waar winterse omstandigheden heersen. Winterbanden blijven flexibeler bij lage temperaturen, wat resulteert in betere grip en een kortere remweg. Goed voor jouw veiligheid en je portemonnee, want ze zijn ook zuiniger! Maar wanneer moet je ze plaatsen? Zodra de temperatuur regelmatig onder de 7 graden Celsius daalt, is het tijd om over te schakelen. En vergeet niet: in sommige landen zijn ze zelfs verplicht.


2. Kies de juiste winterbanden

Voor vrachtwagens zijn er verschillende soorten winterbanden beschikbaar. Zo heb je 3PMSF banden, ideaal voor rijden in zware sneeuw, en M+S banden, die vooral in Nederland worden erkend. Jouw keuze hangt af van je specifieke behoeften en de eisen van de landen waar je doorheen rijdt. Doe dus goed onderzoek voor je een keuze maakt!


3. Internationale wet- en regelgeving

De regels omtrent winterbanden verschillen per land. In Nederland en België zijn ze niet verplicht, maar in Duitsland bijvoorbeeld wel onder bepaalde omstandigheden. In Frankrijk is winteruitrusting verplicht voor voertuigen die rijden op wegen gemarkeerd met het B26 en/of B58 teken en in Luxemburg dienen alle aangedreven assen van vrachtwagens en bussen te zijn uitgerust met winterbanden (M+S volstaat) tijdens winterse omstandigheden (sneeuw/ijs/ijzel). Zorg dat je op de hoogte bent van de wetgeving in de landen waar je naartoe rijdt om boetes te voorkomen.


4. Wees voorbereid op weersveranderingen

Het KNMI geeft met codes aan wanneer het weer invloed heeft op de verkeersveiligheid. Blijf op de hoogte van deze weeralarmen, vooral als je lange afstanden aflegt. Dit kan namelijk bepalen of je wel of niet de weg op mag.


5. Overige tips voor de winter

Naast winterbanden zijn er andere belangrijke voorbereidingen die je kunt treffen:

 • Controleer de bandenspanning regelmatig.
 • Vervang je ruitensproeiervloeistof door een antivries variant.
 • Zorg voor een goed uitgeruste vrachtwagen: neem zaken mee als ijskrabbers, handschoenen, en een deken.
 • Controleer de conditie van je accu en motorolie; deze zijn cruciaal bij lage temperaturen.


6. Blijf op de hoogte

Als vrachtwagenchauffeur ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid van je voertuig en je deelname aan het verkeer. Volg daarom de actuele verkeers- en weersinformatie via betrouwbare bronnen zoals RWS Verkeersinfo en het KNMI. 

Bij Leasenext streven we ernaar om jou als chauffeur zo goed mogelijk voor te bereiden op alle weersomstandigheden. Met deze tips ben je niet alleen veiliger onderweg, maar draag je ook bij aan een soepeler en veiliger verkeer. Heb je nog vragen of wil je meer advies? Neem dan contact op met ons team bij Leasenext. 

Lees meer
Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

  17 nov   Dennis

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Wij merken dat het overstappen naar elektrisch rijden veel vragen oproept. Bij Leasenext moedigen we ondernemers aan om duurzaam te rijden door over te stappen op elektrisch leasen. De Nederlandse overheid ondersteunt deze beweging door aantrekkelijke fiscale voordelen en lage bijtelling aan te bieden voor elektrische auto’s.


Lagere bijtelling en verbruikskosten

2023 biedt een aantrekkelijk bijtellingsvoordeel voor elektrische leaseauto's. Je betaalt slechts 16% bijtelling tot een cataloguswaarde van €30.000,- en 22% voor het bedrag daarboven. Bovendien verlagen elektrische auto’s de operationele kosten aanzienlijk, dankzij de lagere elektriciteitskosten vergeleken met traditionele brandstofkosten. Dit betekent dat zowel bestuurders als bedrijven kunnen besparen.


Milieubewust en duurzaam

Kies voor een groenere toekomst met onze elektrische leaseauto's. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit, wat bijdraagt aan een gezonder milieu. Voor bedrijven betekent dit een milieuvriendelijker wagenpark en een sterke bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), wat jouw imago als werkgever versterkt.


Snelle en stille prestaties

Elektrische auto's staan bekend om hun snelle acceleratie en stille rijervaring. Ze bieden direct beschikbaar koppel, waardoor ze sneller accelereren dan auto's met verbrandingsmotoren. Bovendien is de rijervaring aanzienlijk stiller, wat bijdraagt aan een aangename rit.


Wanneer is elektrisch rijden rendabel?

Elektrisch rijden wordt steeds voordeliger naarmate u meer kilometers maakt. De elektriciteitskosten per kilometer zijn lager dan de brandstofkosten van traditionele auto's. Bovendien wordt de aanschafprijs van elektrische auto's steeds toegankelijker, waardoor elektrisch rijden steeds sneller loont. De kostprijs per kilometer varieert afhankelijk van het gekozen model. Thuis laden is aanzienlijk voordeliger dan laden langs de snelweg, dus plan jouw oplaadmomenten verstandig.


Laat je adviseren

De voordelen van het leasen van een elektrische auto zijn duidelijk: financiële voordelen, milieuvriendelijkheid en uitstekende prestaties. Met de ontwikkeling van de bijtelling in de komende jaren is dit het perfecte moment om over te stappen naar elektrisch. Elke bestuurder en elk bedrijf is uniek, en bij Leasenext begrijpen we dat. Neem contact op via 085 - 303 10 47 of contact@leasenext.nl voor een op maat gemaakt leaseplan.

Lees meer
Hoe kies je de ideale bestelbus voor jouw bedrijf?

  17 nov   Dennis

Hoe kies je de ideale bestelbus voor jouw bedrijf?

Bij Leasenext begrijpen we dat een bestelbus onmisbaar is voor veel ondernemers, vooral in de bouwsector. Maar hoe kies je de juiste bestelbus die past bij jouw bedrijfseisen? Hier zijn enkele essentiële factoren die belangrijk zijn om over na te denken: 


1. De Afmeting van de Bestelbus

Het formaat van je bestelbus is cruciaal. Dit hangt af van de materialen en gereedschappen die je nodig hebt voor je werk. Verschillende beroepen vereisen verschillende soorten en maten bestelbussen. Bij Leasenext adviseren we je graag over de ideale grootte van je bestelbus, zodat je al je gereedschappen en materialen gemakkelijk kunt vervoeren.


2. De keuze tussen Kopen of Leasen

Een belangrijke beslissing is of je een bestelbus koopt of leaset. Met financial lease wordt de bestelbus uiteindelijk van jou, terwijl je bij operational lease na afloop van het contract de bus inlevert. Elk heeft zijn eigen voordelen, en wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze die past bij jouw financiële situatie.


3. De Voordelen van een Occasion

Gezien het huidige tekort aan nieuwe auto's, is het overwegen van een occasion een slimme zet. Niet alleen is het vaak voordeliger, maar je weet ook dat het voertuig goed onderhouden is. Bij Leasenext hebben we een breed aanbod aan kwalitatieve occasions die aan jouw bedrijfsbehoeften kunnen voldoen.


4. Onderhoud en Kilometerstand

Of je nu kiest voor kopen of leasen, het is belangrijk om de onderhoudsgeschiedenis en de kilometerstand van de bestelbus te controleren. Een hogere kilometerstand kan betekenen dat er meer onderhoud nodig is. Als je de keuze hebt gemaakt om een bestelbus te leasen is het alsnog belangrijk om te vragen naar het onderhoud. Je kunt hier namelijk ook inzien hoe goed de bus nog is. Zo kun je zelf de ideale bus uitkiezen die past bij jouw bedrijf. Bij Leasenext zorgen we ervoor dat alle bestelbussen goed onderhouden zijn, zodat je zorgeloos de weg op kunt.

Bij Leasenext staan we klaar om je te helpen de perfecte bestelbus te vinden die aan al je zakelijke eisen voldoet. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw bedrijf.

Lees meer
Eindejaarstips voor Ondernemers – 6 tips om de belastingdruk te minimaliseren

  14 nov   Dennis

Eindejaarstips voor Ondernemers – 6 tips om de belastingdruk te minimaliseren

 Als het jaar ten einde loopt, is het tijd om slimme zetten te doen die jouw financiële positie voor 2024 versterken. Leasenext brengt je zes strategische eindejaarstips om je belastingdruk te verlichten en je onderneming fiscaal fit te maken voor 2024.

Tip 1. Optimaliseer je fiscale winst met aftrekposten

Je fiscale winst bepaalt de inkomstenbelasting die je onderneming betaalt. Slim gebruikmaken van aftrekposten kan deze winst aanzienlijk drukken. Overweeg voor het einde van het jaar nog investeringen te doen die in aanmerking komen voor aftrekposten zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Energie-investeringsaftrek (EIA), en de Milieu-investeringsaftrek (MIA) met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL).

Tip 2. Reserveer winst met de Herinvesteringsreserve (HIR)

Heb je dit jaar bedrijfsmiddelen verkocht? Zet deze winst dan opzij in de HIR. Dit zorgt voor een directe verlaging van je fiscale winst en biedt je de mogelijkheid om binnen drie jaar te herinvesteren zonder direct belasting te betalen.

Tip 3. Anticipeer op grote uitgaven met een voorziening

Verwacht je in 2024 grote uitgaven? Reserveer hiervoor dan nu al een voorziening. Dit kan je belastbare winst voor 2023 verlagen en zorgt voor uitstel van belastingheffing tot het moment dat de voorziening wordt aangesproken.

Tip 4. Balanceren tussen fiscale winst en toeslagen

Let op: het verlagen van je fiscale winst heeft invloed op eventuele toeslagen. Een lagere winst kan voordelig zijn voor dit jaar, maar kan je toeslagen voor het volgende jaar verlagen. Overweeg dus goed wat het effect is op langere termijn.

Tip 5. Beperk de impact van de hoogste belastingschijf

Is je winst voor dit jaar uitzonderlijk hoog en val je net in de hoogste belastingschijf? Dan kan het strategisch zijn om nog wat extra kosten te maken of een geplande investering te vervroegen om zo de winst te verlagen en minder belasting te betalen.

Tip 6. Btw-correctie voor privégebruik van de zaakauto

Maak je privé gebruik van een auto van de zaak? Vergeet dan niet een btw-correctie toe te passen in de laatste aangifte van het jaar. Dit is vaak een vast percentage van de catalogusprijs van de auto, tenzij je het werkelijke privégebruik nauwkeurig hebt bijgehouden.

Met deze tips kan elke ondernemer het jaar 2023 financieel optimaal afsluiten en een vliegende start maken in 2024. Leasenext wenst jou veel succes met jouw onderneming en staat altijd klaar om je te ondersteunen met deskundig advies en oplossingen.

Lees meer
Einde van je leasecontract in zicht? Hier is alles wat je moet weten over de slottermijn!

  8 nov   Dennis

Einde van je leasecontract in zicht? Hier is alles wat je moet weten over de slottermijn!

Staat de einddatum van je leaseovereenkomst voor de deur? Dan is het essentieel om je bewust te zijn van de slottermijn, een vaak voorkomend element in leasecontracten. Bij Leasenext begrijpen we dat het afronden van een leasecontract vragen kan oproepen, vooral over de slottermijn. In dit blog leggen we uit wat een slottermijn precies is, hoe je hiermee omgaat in je financial lease overeenkomst en welke opties je hebt als jouw contract eindigt.

Wat houdt de slottermijn in?

Eenvoudig gezegd, de slottermijn is het bedrag dat je aan het einde van je leaseperiode nog moet voldoen, bovenop je maandelijkse betalingen. Dit is het deel van de aankoopsom dat niet wordt afgeschreven gedurende de looptijd van het contract. Aan het eind van de leaseperiode heb je de mogelijkheid om het voertuig te kopen door dit bedrag te betalen, of je kunt ervoor kiezen om over te stappen op een nieuw voertuig.

De afhandeling van de slottermijn

Er zijn verschillende manieren om je slottermijn te benaderen:

Inzetten van inruilwaarde

Bij Leasenext is het mogelijk om de inruilwaarde van je huidige leaseauto in te zetten om de slottermijn te voldoen. Mocht de inruilwaarde hoger uitvallen dan de slottermijn, dan is het resterende bedrag te gebruiken voor de aanbetaling van je nieuwe leaseauto.

Leasecontract verlengen

Wil je niet wisselen van auto? Overweeg dan om je leasecontract te verlengen. Dit kan met nieuwe voorwaarden voor een frisse start, of met de bestaande voorwaarden als je tevreden bent met de huidige situatie. Onze adviseurs staan klaar om samen met jou de beste optie uit te zoeken.

De auto aanschaffen

Ben je gehecht geraakt aan je leaseauto? Dan is het mogelijk om deze te kopen na afloop van je contract. Besef wel dat dit een grote eenmalige uitgave is, die invloed kan hebben op de liquiditeit van je onderneming. Vaak is een nieuw leasecontract aangaan voor een recent model financieel interessanter.

Professioneel advies van Leasenext

Het einde van je leasecontract kan veel vragen oproepen, zeker wanneer het gaat om de slottermijn. Ons team van specialisten bij Leasenext, met een diepgaande passie en kennis van auto's en leaseovereenkomsten, staat voor je klaar om je te voorzien van advies op maat. Neem vandaag nog contact op om jouw financiële mogelijkheden en wensen te bespreken.

Lees meer
Wat zijn de fiscale voordelen van leasen?

  10 nov   Dennis

Wat zijn de fiscale voordelen van leasen?

 Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om kosten te besparen en je bedrijfsvoering te optimaliseren. Financial lease kan hierbij een aantrekkelijke optie zijn, niet alleen vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheid om kapitaal te behouden, maar ook door de aanzienlijke fiscale voordelen die het met zich meebrengt. In dit artikel lichten we de belangrijkste fiscale voordelen toe en bespreken we hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken met Leasenext.

Wat is afschrijving en hoe profiteer je ervan met financial lease?

Afschrijving is het proces waarbij je de kosten van bedrijfsmiddelen over de gebruiksduur verdeelt. Bij financial lease word je economisch eigenaar van het materieel, waardoor je de aanschafprijs op de balans van je onderneming kunt zetten. Dit betekent dat je elk jaar een deel van de waarde van het materieel kunt afschrijven, wat resulteert in een lagere belastbare winst en dus minder vennootschapsbelasting.

Benut investeringsaftrek voor extra besparingen

Investeringsaftrek verlaagt de belastbare winst van je onderneming nog verder. Als economisch eigenaar van het materieel via financial lease, kun je profiteren van verschillende soorten investeringsaftrek.

Soorten Investeringsaftrek bij Financial Lease

Als economisch eigenaar kunt u profiteren van verschillende soorten investeringsaftrek:

 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Deze aftrek is beschikbaar voor kleinere investeringen in bedrijfsmiddelen.
 • Energie-investeringsaftrek (EIA): Voor investeringen in erkende energiezuinige bedrijfsmiddelen.
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA): Voor investeringen in erkende milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Raadpleeg altijd jouw financieel adviseur om te bepalen welke aftrekposten voor jouw situatie van toepassing zijn.

Wat is Renteaftrek?

Bij leasing kunt u de betaalde rente aftrekken van de winst, wat leidt tot een lagere vennootschapsbelasting.

Hoe werkt renteaftrek bij Financial Lease?

Bij financial lease kun je de betaalde rente aftrekken van de winst. Dit verlaagt de vennootschapsbelasting omdat je winst na aftrek van de rentekosten lager uitvalt. Bij operational lease zijn de rentekosten onderdeel van de leasetermijnen en dus ook aftrekbaar.

BTW Terugvorderen bij Financial Lease

Wanneer je kiest voor financial lease, kun je de btw over het geleaste materieel terugvorderen via de belastingaangifte. Dit voordeel verbetert je liquiditeit, aangezien je het volledige btw-bedrag terugkrijgt. Bij Leasenext begrijpen we dat de periode tussen aankoop en btw-teruggave soms een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid voor gespreide btw-betaling, zodat je de kosten over een langere periode kunt verdelen.

Nieuwe Fiscale Voordelen in 2024

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste fiscale wijzigingen. Voor 2024 kunnen er nieuwe voordelen zijn die uw keuze voor financial lease nog aantrekkelijker maken. We raden aan om regelmatig met een financieel adviseur te overleggen om geen enkel voordeel te missen.

Met Leasenext kies je voor een partner die niet alleen de financiële oplossingen biedt die je nodig hebt, maar ook de kennis en expertise om je te helpen bij het navigeren door de fiscale voordelen van financial lease. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe we jouw onderneming kunnen ondersteunen.Lees meer
Zakelijk Mercedes-Benz leasen

  Jul 29   Dennis

Zakelijk Mercedes-Benz leasen

Een van de meest populaire merken bij de ondernemers, de Mercedes-Benz. Kwalitatieve modellen met een modern design, voor de ondernemers, ZZP’ers en starters beschikbaar. Mercedes Vito, Mercedes A-Klasse en de Mercedes-Benz Sprinter springen hier bovenuit. Een degelijke motor voor een comfortabele rit en genoeg ruimte voor te ondernemen. Bekijk nu onze voorraad of vraag een offerte aan. Wij helpen je graag verder en bieden je advies en de beste deal voor je onderneming!

Top 5 Mercedes-Benz leasen

 • Mercedes-Benz Sprinter
 • Mercedes-Benz A-Klasse
 • Mercedes-Benz Vito
 • Mercedes-Benz Citan
 • Mercedes-Benz CLA


Mercedes-Benz bedrijfswagen leasen

Als stukadoor of aannemer is een bedrijfswagen een must natuurlijk. Een betrouwbare en natuurlijke ruime bus is vaak de wens bij de ondernemer. Met een Mercedes bestelbus kom je goed voor de dag en rijd je ook nog eens comfortabel. Met daarin de Mercedes Sprinter lease en Mercedes Vito lease als opvallend populaire modellen in de bouwsector, ben je goed op weg!

Bij Leasenext hebben we hierin verschillende modellen en prijzen. Vanaf de nieuwste elektrische modellen tot een oudere model, deze staan in onze voorraad. Ook bieden wij de lease optie aan voor alle andere Mercedes modellen in Nederland. Haak dus niet af als jouw gewenste bus niet in onze voorraad staat. Wij bieden je graag de beste optie voor jouw onderneming, ook buiten ons aanbod!

Mercedes-Benz personenauto leasen

Zoals tussen onze populaire modellen te zien is, is de Mercedes-Benz A-klasse bij uitstek een populair model in de financial lease. Veel ZZP’ers en freelancers maken hier gebruik van om de kosten te besparen. Een sportief model waarbij vele opties beschikbaar zijn. Stoer en vol design. Een auto waar mee je als ondernemer voor de dag kan komen bij klanten.

Nu kunt je bij Leasenext de beste deal voor je onderneming en jezelf vinden. Een zo goed mogelijk totaal pakket waarin de service van ons centraal staat. Je wordt daarbij geholpen in advies omtrent het object en de financiering natuurlijk! Neem vrijblijvend contact op met onze lease adviseurs of vraag een offerte aan. Wij helpen je graag verder. 

Lees meer
Ford Zakelijk Leasen

  Aug 6   Dennis

Ford Zakelijk Leasen

Zoek je een goedkoop en betrouwbaar merk voor jouw onderneming? Dan is Ford hiervoor een oplossing. De Ford Transit Custom en Ford Transit Connect zijn erg populaire modellen in onze voorraad. Daarbij wordt er ook vaak voor de aannemer of juist de freelancer gekozen voor een Ford Focus. Nieuwe modellen zijn hierin ook mogelijk met een eventuele btw-financiering. Een stabiele optie voor de ondernemer welke een laag maandtermijn inhoudt! Bekijk nu onze voorraad en wij helpen je graag verder.

Top 5 Ford modellen voor zakelijke lease

 • Ford Transit Custom
 • Ford Transit Connect
 • Ford Mondeo
 • Ford Focus
 • Ford Transit


Ford bedrijfswagen leasen

De Ford Transit modellen zijn de bestverkopende Europese bestelvoertuigen. Daarin zijn uiteindelijk 2 specifieke series het populairst voor de zakelijke lease markt. De Ford Transit Connect en de Ford Transit Custom, deze worden beide altijd scherp geprijsd verkocht. Ook zijn er vele opties beschikbaar zodat de ondernemer altijd wordt klaar gemaakt voor de volgende stap. Dubbel cabine, inrichting, een sport editie of een volledig nieuw model, het is mogelijk voor jouw onderneming. De voertuigen worden ingezet met vele configuraties.

Daarnaast is het ook een relatief goed geprijsd voertuig vergeleken met de andere merken. Ondernemers kiezen vaak voor Ford vanwege de grote laadruimtes (L2-, L3-, L4-carrosserielengten en H2- en H3-dakhoogten) en zijn mogelijkheden. Kies nou jou variant en vraag vrijblijvend een lease offerte aan bij onze lease adviseurs!

Ford personenauto leasen

De Ford modellen zijn al bekend sinds de Ka en Fiesta. In de zakelijke kant merk je bij vele zzp’ers en freelancers dat een Ford Focus leasen of Ford Mondeo leasen ook populair is. Deze zijn erg luxe voor de aangegeven prijsklasse. Een ideale maandprijs waardoor je door kan met de investeringen in jouw bedrijf.

Neem vrijblijvend contact op met onze lease adviseurs en zij helpen je graag verder. Zo worden je zorgen volledig ontnomen als ondernemer en profiteer je van de vele voordelen van Leasenext. Hierdoor profiteer jij ook weer als ondernemer en kan jij je focussen op datgene waar je echt goed in bent! 

Lees meer
Volkswagen Leasen

  aug 13   Dennis

Volkswagen Leasen

Volkswagen, bij uitstek een van de populairste merken voor de zakelijke markt. Of het nu een bedrijfswagen betreft of een personenauto, de verschillende modellen vallen erg in trek bij de ondernemers. Volkswagen heeft ook niet voor niks 2 modellen staan in de top 5 best verkochte modellen in de wereld. Veel ondernemers kiezen voor de Duitse degelijkheid en stevigheid. Bekijk nu onze voorraad en wij helpen je graag verder.

Volkswagen is al een populair merk sinds de begin jaren van de 20’e eeuw. De wagen van het volk valt onder de Volkswagen Groep, een van de grootste bedrijven de wereld. Hieronder vallen ook de merken zoals Audi, Porsche, Seat en Skoda onder andere. De Volkswagen Beetle en Volkswagen Golf zijn hierin erg populair geworden in zijn tijd. Lees hieronder verder voor meer informatie over de Volkswagen zakelijk leasen.

Top 5 Volkswagen in zakelijke lease

 • Volkswagen Golf
 • Volkswagen Transporter
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Caddy
 • Volkswagen Crafter


Volkswagen personenauto leasen

Voor vele ondernemers is het een populair model, de Volkswagen Golf of Volkswagen Polo leasen. Het zijn erg aantrekkelijke wagens in de aanschafprijs en brengen een goede presentatie te weer voor bijvoorbeeld een opdrachtgever. Ook merk je vaak dat het een fijne personenauto is voor bij de uitbreiding van het wagenpark of voor uw personeel.

De elektrische Volkswagen is ook sterk in opkomende aanvraag voor een lease. De vraag of een Volkswagen ID.3 zakelijk mag worden geleased of een Volkswagen ID.4 leasen, komt steeds vaker voor. Voor elektrisch leasen biedt Leasenext ook diverse opties zodat jouw onderneming volledig ontzorgt kan worden. Zo wordt er gedacht aan de onderhoud maar ook natuurlijk aan de laadpalen die nodig zijn bij het elektrisch leasen.

Volkswagen bedrijfswagen leasen

Voor een startende ondernemer is de Volkswagen Caddy een ideale oplossing. Met genoeg ruimte voor de gereedschappen of bijvoorbeeld de pakketten zorgt de Volkswagen Caddy voor betrouwbaarheid voor de onderneming.

Voor een groter kaliber wordt er ook vaak gekeken naar een lease van de Volkswagen Transporter of Volkswagen Crafter. Dit zijn ruimere bussen in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Deze worden eerder vaak geleased door pakket bezorgers en de grotere bouwsector. Stevige bussen met genoeg laadruimte voor jouw onderneming. Neem vrijblijvend contact op met onze lease adviseurs en zij helpen je graag verder. Tussen onze voorraad staan verschillende Volkswagen lease auto’s. Staat jouw gewenste Volkswagen hier niet tussen? Dan kun je gratis bij ons de lease offerte aanvragen om zo tot de beste lease deal voor jouw onderneming te komen. Aarzel niet en vraag vrijblijvend de vergelijking op! 

Lees meer