Hoe kies je de ideale bestelbus voor jouw bedrijf?

Hoe kies je de ideale bestelbus voor jouw bedrijf?

Bij Leasenext begrijpen we dat een bestelbus onmisbaar is voor veel ondernemers, vooral in de bouwsector. Maar hoe kies je de juiste bestelbus die past bij jouw bedrijfseisen? Hier zijn enkele essentiële factoren die belangrijk zijn om over na te denken: 


1. De Afmeting van de Bestelbus

Het formaat van je bestelbus is cruciaal. Dit hangt af van de materialen en gereedschappen die je nodig hebt voor je werk. Verschillende beroepen vereisen verschillende soorten en maten bestelbussen. Bij Leasenext adviseren we je graag over de ideale grootte van je bestelbus, zodat je al je gereedschappen en materialen gemakkelijk kunt vervoeren.


2. De keuze tussen Kopen of Leasen

Een belangrijke beslissing is of je een bestelbus koopt of leaset. Met financial lease wordt de bestelbus uiteindelijk van jou, terwijl je bij operational lease na afloop van het contract de bus inlevert. Elk heeft zijn eigen voordelen, en wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze die past bij jouw financiële situatie.


3. De Voordelen van een Occasion

Gezien het huidige tekort aan nieuwe auto's, is het overwegen van een occasion een slimme zet. Niet alleen is het vaak voordeliger, maar je weet ook dat het voertuig goed onderhouden is. Bij Leasenext hebben we een breed aanbod aan kwalitatieve occasions die aan jouw bedrijfsbehoeften kunnen voldoen.


4. Onderhoud en Kilometerstand

Of je nu kiest voor kopen of leasen, het is belangrijk om de onderhoudsgeschiedenis en de kilometerstand van de bestelbus te controleren. Een hogere kilometerstand kan betekenen dat er meer onderhoud nodig is. Als je de keuze hebt gemaakt om een bestelbus te leasen is het alsnog belangrijk om te vragen naar het onderhoud. Je kunt hier namelijk ook inzien hoe goed de bus nog is. Zo kun je zelf de ideale bus uitkiezen die past bij jouw bedrijf. Bij Leasenext zorgen we ervoor dat alle bestelbussen goed onderhouden zijn, zodat je zorgeloos de weg op kunt.

Bij Leasenext staan we klaar om je te helpen de perfecte bestelbus te vinden die aan al je zakelijke eisen voldoet. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw bedrijf.

Aanbevolen artikelen
Hoe zit het als je je lease auto wilt uitlenen?

  27 nov   Dennis

Hoe zit het als je je lease auto wilt uitlenen?

 Als je overweegt een bedrijfsauto te leasen, heb je vast allerlei vragen. Een daarvan kan zijn: mag ik mijn leaseauto uitlenen, bijvoorbeeld aan een goede vriend? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt.

Iedereen met een geldig rijbewijs kan jouw leaseauto besturen

Het antwoord op de vraag of je jouw leaseauto mag uitlenen is simpel: ja, dat mag. In je leasecontract staat dat jij de auto mag besturen, maar in principe mag iedereen met een geldig rijbewijs dit. De auto blijft ook verzekerd, zelfs als iemand anders rijdt. Belangrijk is wel dat je goede afspraken maakt met de persoon aan wie je de auto uitleent. Jij blijft namelijk verantwoordelijk voor de auto, ook als iemand anders rijdt. Als er iets gebeurt, zoals een ongeluk of schade, ben jij degene die dit moet oplossen.

Let op de uitzonderingen

Er zijn echter uitzonderingen. Sommige leasebedrijven stellen extra eisen, zoals een minimumleeftijd van 21 jaar en minstens twee jaar rijervaring. Controleer de voorwaarden van jouw leasemaatschappij om dit zeker te weten. Ook mag je de leaseauto niet uitlenen voor speciale doeleinden, zoals zakelijk gebruik door iemand anders. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de persoon aan wie je de auto uitleent geen openstaande schulden heeft bij de Belastingdienst, om problemen te voorkomen.

Denk aan de kilometerstand

Een ander belangrijk punt is het aantal kilometers. Afhankelijk van je leasecontract mag je maar een bepaald aantal kilometers rijden. Je wilt niet dat dit aantal wordt overschreden door iemand anders. Vraag dus hoeveel kilometers de persoon van plan is te rijden. Bij financial lease via Leasenext heb je, in tegenstelling tot operational / private lease, geen maximale kilometergrens per jaar.

Extra aandachtspunten

Als je besluit jouw leaseauto uit te lenen, houd dan rekening met het volgende:

  • Controleer je leaseovereenkomst om te zien of uitlenen is toegestaan en of er speciale voorwaarden zijn. Als je twijfelt, neem dan contact op met de leasemaatschappij.
  • Maak duidelijke afspraken over eventuele schade, brandstofkosten en parkeerkosten.
  • Als je regelmatig je leaseauto uitleent tegen een vergoeding, controleer dan of dit is toegestaan door de leasemaatschappij.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je met een gerust hart jouw leaseauto uitlenen, wetende dat je alles goed hebt geregeld.

Lees meer
Hoe maak jij je vrachtwagen winterklaar?

  17 nov   Dennis

Hoe maak jij je vrachtwagen winterklaar?

Met de winter voor de deur is het cruciaal om jouw vrachtwagen optimaal voor te bereiden. Vorige winter was misschien mild, maar je kunt nooit te voorzichtig zijn met het onvoorspelbare weer. Daarom delen we onze beste tips om jou veilig en probleemloos door de winterse maanden te loodsen. Of je nu door Nederland rijdt of internationale routes aflegt, deze informatie is onmisbaar!


1. Winterbanden: een noodzaak of niet?

Laten we beginnen met de meest gestelde vraag: zijn winterbanden nodig? Absoluut, vooral als je in gebieden rijdt waar winterse omstandigheden heersen. Winterbanden blijven flexibeler bij lage temperaturen, wat resulteert in betere grip en een kortere remweg. Goed voor jouw veiligheid en je portemonnee, want ze zijn ook zuiniger! Maar wanneer moet je ze plaatsen? Zodra de temperatuur regelmatig onder de 7 graden Celsius daalt, is het tijd om over te schakelen. En vergeet niet: in sommige landen zijn ze zelfs verplicht.


2. Kies de juiste winterbanden

Voor vrachtwagens zijn er verschillende soorten winterbanden beschikbaar. Zo heb je 3PMSF banden, ideaal voor rijden in zware sneeuw, en M+S banden, die vooral in Nederland worden erkend. Jouw keuze hangt af van je specifieke behoeften en de eisen van de landen waar je doorheen rijdt. Doe dus goed onderzoek voor je een keuze maakt!


3. Internationale wet- en regelgeving

De regels omtrent winterbanden verschillen per land. In Nederland en België zijn ze niet verplicht, maar in Duitsland bijvoorbeeld wel onder bepaalde omstandigheden. In Frankrijk is winteruitrusting verplicht voor voertuigen die rijden op wegen gemarkeerd met het B26 en/of B58 teken en in Luxemburg dienen alle aangedreven assen van vrachtwagens en bussen te zijn uitgerust met winterbanden (M+S volstaat) tijdens winterse omstandigheden (sneeuw/ijs/ijzel). Zorg dat je op de hoogte bent van de wetgeving in de landen waar je naartoe rijdt om boetes te voorkomen.


4. Wees voorbereid op weersveranderingen

Het KNMI geeft met codes aan wanneer het weer invloed heeft op de verkeersveiligheid. Blijf op de hoogte van deze weeralarmen, vooral als je lange afstanden aflegt. Dit kan namelijk bepalen of je wel of niet de weg op mag.


5. Overige tips voor de winter

Naast winterbanden zijn er andere belangrijke voorbereidingen die je kunt treffen:

  • Controleer de bandenspanning regelmatig.
  • Vervang je ruitensproeiervloeistof door een antivries variant.
  • Zorg voor een goed uitgeruste vrachtwagen: neem zaken mee als ijskrabbers, handschoenen, en een deken.
  • Controleer de conditie van je accu en motorolie; deze zijn cruciaal bij lage temperaturen.


6. Blijf op de hoogte

Als vrachtwagenchauffeur ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid van je voertuig en je deelname aan het verkeer. Volg daarom de actuele verkeers- en weersinformatie via betrouwbare bronnen zoals RWS Verkeersinfo en het KNMI. 

Bij Leasenext streven we ernaar om jou als chauffeur zo goed mogelijk voor te bereiden op alle weersomstandigheden. Met deze tips ben je niet alleen veiliger onderweg, maar draag je ook bij aan een soepeler en veiliger verkeer. Heb je nog vragen of wil je meer advies? Neem dan contact op met ons team bij Leasenext. 

Lees meer
Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

  17 nov   Dennis

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Wij merken dat het overstappen naar elektrisch rijden veel vragen oproept. Bij Leasenext moedigen we ondernemers aan om duurzaam te rijden door over te stappen op elektrisch leasen. De Nederlandse overheid ondersteunt deze beweging door aantrekkelijke fiscale voordelen en lage bijtelling aan te bieden voor elektrische auto’s.


Lagere bijtelling en verbruikskosten

2023 biedt een aantrekkelijk bijtellingsvoordeel voor elektrische leaseauto's. Je betaalt slechts 16% bijtelling tot een cataloguswaarde van €30.000,- en 22% voor het bedrag daarboven. Bovendien verlagen elektrische auto’s de operationele kosten aanzienlijk, dankzij de lagere elektriciteitskosten vergeleken met traditionele brandstofkosten. Dit betekent dat zowel bestuurders als bedrijven kunnen besparen.


Milieubewust en duurzaam

Kies voor een groenere toekomst met onze elektrische leaseauto's. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit, wat bijdraagt aan een gezonder milieu. Voor bedrijven betekent dit een milieuvriendelijker wagenpark en een sterke bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), wat jouw imago als werkgever versterkt.


Snelle en stille prestaties

Elektrische auto's staan bekend om hun snelle acceleratie en stille rijervaring. Ze bieden direct beschikbaar koppel, waardoor ze sneller accelereren dan auto's met verbrandingsmotoren. Bovendien is de rijervaring aanzienlijk stiller, wat bijdraagt aan een aangename rit.


Wanneer is elektrisch rijden rendabel?

Elektrisch rijden wordt steeds voordeliger naarmate u meer kilometers maakt. De elektriciteitskosten per kilometer zijn lager dan de brandstofkosten van traditionele auto's. Bovendien wordt de aanschafprijs van elektrische auto's steeds toegankelijker, waardoor elektrisch rijden steeds sneller loont. De kostprijs per kilometer varieert afhankelijk van het gekozen model. Thuis laden is aanzienlijk voordeliger dan laden langs de snelweg, dus plan jouw oplaadmomenten verstandig.


Laat je adviseren

De voordelen van het leasen van een elektrische auto zijn duidelijk: financiële voordelen, milieuvriendelijkheid en uitstekende prestaties. Met de ontwikkeling van de bijtelling in de komende jaren is dit het perfecte moment om over te stappen naar elektrisch. Elke bestuurder en elk bedrijf is uniek, en bij Leasenext begrijpen we dat. Neem contact op via 085 - 303 10 47 of contact@leasenext.nl voor een op maat gemaakt leaseplan.

Lees meer